procedure TTaksit_Formu.Taksit_Takip_GridDBTableView1StylesGetContentStyle(
Sender: TcxCustomGridTableView; ARecord: TcxCustomGridRecord;
AItem: TcxCustomGridTableItem; out AStyle: TcxStyle);
Var
KolonKALAN_TUTAR,KolonVADE_TARIHI: TcxCustomGridTableItem;
begin
KolonVADE_TARIHI:= (Sender as TcxGridDBTableView).GetColumnByFieldName('VADE_TARIHI');
KolonKALAN_TUTAR:= (Sender as TcxGridDBTableView).GetColumnByFieldName('KALAN_TUTAR');
if (ARecord.Values[KolonVADE_TARIHI.Index]) < (Now - Data.AUTO_TABLEUYARI_SAYISI.AsInteger ) then
if (ARecord.Values[KolonKALAN_TUTAR.Index]) > 0 then
AStyle := cxStyleNullKalan_Tutar;
End;
Arkadaşlar yukarıda yazmış olduğum kod program ilk açıldığında çalışmıyor.gridte scroll yapınca veya gridin üzerine başka form açılınca yada CxGrid.refresh yapınca düzeliyor , açılışta nasıl yapabilirim bunu öğrenmek istiyorum.
Benim başıma bir kaç kez geldi. Bu procedure'ü ilk nerde çalıştıryorsun? Eğer formun oncreate'inde çalıştıryorsan bazen hata verebiliyor. Kullanmaya çalıştığın bir özellik o anda henüz erişilebir bir durumda olmayabiliyor. İlk açılışta çalışmıyor diyince aklıma bu geldi.
Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
CxGridin yazmış olduğum procederune uğramıyor.formun creatine showuna activine her herine kodu yazdım ama bi türlü yediremedim.
bi buton koydum güncelle diye Cxgrid.Refresh yazdım gridi güncelliyor ama gride datalar yüklenirken bunu yapmıyor.Maneul olarak elle müdahale etmem gerekiyor.benim istediğim gride datala ryüklenirken otomatik yapsın.
Cx Grid Modu derken ne olduğunu anlayamadım Hüseyin Bey.
GridDBTableView1StylesGetContentStyle procedurüne ail açılşta uğrasın yetecek sanırım ama olmadı.
hasan yazdı:Cx Grid Modu derken ne olduğunu anlayamadım Hüseyin Bey.
GridDBTableView1StylesGetContentStyle procedurüne ail açılşta uğrasın yetecek sanırım ama olmadı.
CxGrid in Datasource bağlantı kısmının oradaydı şu an Cx yüklü değil . zayıf bir ihtimal ama değiştirerek denemeni tafsiye ederim. Hiç yapamadın Cx in Help kısmını incele adamlar çok detaylı anlatmış.