Selamlar
arkadaşlar TTable nesnesi ile aşağıdaki filter çalışıyor
Table1.Filter:='Company = '+QuotedStr(Edit1.Text+'*');
fakat aynı bu Filter ı TADOTable nesnesi için kullandığımda sonuca ulaşamıyorum.
yardımcı olmaya çalışacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
ado ile filtrelemede joker karakter
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba...
- Aslında çalışması lazım ama uzun zamandır BDE kullanmadığım için bir ihtimal deyip deneme yaptım...
- Sorunsur çalışıyor. B yazıp butona bastığımda Bolivia ve Brazil sonuçlarını sorunsuz aldım... Başka yerde hata yapıyorsundur...
- İlk bakmanı önereceğim nokta Büyük / Küçük harf duyarlı olunduğunu ihmal ediyor olabilirsin. ADO'da böyle bir sorun (sorun demekle hatalı olabilirim, yerine göre sorun yerine göre artı özellik) yok ama BDE'de var.
- // Edit-Ekleme // Sorunu yanlış okumuşum... Dediğim gibi ado'da hiç sorun yok. Bence yeni bir deneme projesi açıp orada temizce dene ve sorun yaşarsan tekrar buradan bildir de inceleyelim...
- Aslında çalışması lazım ama uzun zamandır BDE kullanmadığım için bir ihtimal deyip deneme yaptım...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Table1.DatabaseName := 'DBDEMOS';
Table1.TableName := 'country.db';
Table1.Active := True;
Table1.Filter := 'NAME='+QuotedStr( Edit1.Text+'*');
Table1.Filtered := True;
end;
- İlk bakmanı önereceğim nokta Büyük / Küçük harf duyarlı olunduğunu ihmal ediyor olabilirsin. ADO'da böyle bir sorun (sorun demekle hatalı olabilirim, yerine göre sorun yerine göre artı özellik) yok ama BDE'de var.
- // Edit-Ekleme // Sorunu yanlış okumuşum... Dediğim gibi ado'da hiç sorun yok. Bence yeni bir deneme projesi açıp orada temizce dene ve sorun yaşarsan tekrar buradan bildir de inceleyelim...
Merhaba...
- Bugün soruyu yanlış okumak gibi bir huy edindim, işlerin yoğunluğuna verin...
- Yapman gereken = yerine like koymak o kadar...
Başarılar...
- Bugün soruyu yanlış okumak gibi bir huy edindim, işlerin yoğunluğuna verin...

- Yapman gereken = yerine like koymak o kadar...
Kod: Tümünü seç
Table1.Filter:='Company like '+QuotedStr(Edit1.Text+'*');