Delphide Yapılan Bir Projenin Performansı Hk.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Delphide Yapılan Bir Projenin Performansı Hk.

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Herkeze Merhabalar,

Gerçi biliyorum bu konu forumda çok çok var ama genel bir toparlama yapacak olursam ( Şahsen ) :?: Sonuç olarak yapılması gerekenin tam olarak ne olduğunu anlamak mümkün değil.

Şimdi bu başlığı açtım ama demek istediğim, veritabanı tarafından veya sadece veritabanı seçimi gibi değil genel olarak bir program yazımında kullanıcının sistemini yormayacak, exe boyutunun küçük olması, programın performansının delphi tarafından ayarlanması, vs. gibi olaylarda genel kullanım nasıl olmalıdır.

Yani diyelimki bir program yazıyoruz. Ama bu yazdığımız programın network ortamında kullanılacağını düşünelim. Yazılan bu program hem performansı açısından ağır kalmayacak hemde windowsu yormayacak.

Ne gibi şeyler yapılması lazım....

Saygılarımla,
ender_arslanturk@hotmail.com
En son ender_arslanturk tarafından 09 Ağu 2005 11:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam;
ender kardeşim bence güzel bir şeye değidin fakat benim kanatimce herkesin bildiği gibi firebird ve sql server gibi veritabanları sistemi fazla yormuyo deniliyor oysa ki visual tabanlı uygulamalar genellikle dos tabanlı uygulamardan daha çok sitemi yoracağı kanaatindeyim...
siz yapacağınız projede proğ hızlı çalışnmasın sağlamak yani indexleleme
ve buna benzer şeyler kullanılarak proğramın performansı artırılabilir::
ama öncelikel bir de seçilen veritabanının performansı çok önemli bence yani insert,post,delete gibi fonksiyonları nasıl hızlı kullandığıda önemli
kolay gelsin...