form görüntüsü değiştirme(dynamicskinform)
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
form görüntüsü değiştirme(dynamicskinform)
Herkese merhaba. dynamicskinform bileşenini indirdim ve kurdum. spDynamicskinform1 nesnesini forma koyup çalıştırdığımda form görüntüsü değişiyor. ama tek tip oluyor. örneklerine baktığımda değişik şekilde form görüntüleri var. ama ben bir türlü beceremedim bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
Forma birtek spDynamicskinform1 koyarak diğer kaplamaları kullanamazsın. Forma şu bileşenleri ekle: (BussinesSkin'e göre anlatıyorum, hemen hemen Dynamic ile aynıdır)
-DynamicSkinForm
-SkinData
-CompressedStoredSkin
dsDynamicSkinForm bileşeninin, SkinData Özelliğini dsSkinData1 olarak seç,
dsSkinData bileşeninin CompressedStoredSkin Özelliğini bsCompressedStoredSkin1 olarak seç,
bsCompressedStoredSkin1 bileşeninin CompressedFileName özelliğindende hangi kaplamayı kullanmak istiyorsan onla değiştirebilirsin
-DynamicSkinForm
-SkinData
-CompressedStoredSkin
dsDynamicSkinForm bileşeninin, SkinData Özelliğini dsSkinData1 olarak seç,
dsSkinData bileşeninin CompressedStoredSkin Özelliğini bsCompressedStoredSkin1 olarak seç,
bsCompressedStoredSkin1 bileşeninin CompressedFileName özelliğindende hangi kaplamayı kullanmak istiyorsan onla değiştirebilirsin
http://www.almdev.com adresinden yeni skinler ve skinler geliştirmek için araçlar indirebilirsin.