Yeni bir sınıf oluşturduktan sonracreate-free olayı şart mı?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Yeni bir sınıf oluşturduktan sonracreate-free olayı şart mı?
Bir tane sınıf oluşturdum. Bu sınıfta kendi işime yarayacak kodlar var;ama
ben bu sınıfı create ve free etmeden rahatça kullanıyorum.Aynı normal unitlerdeki prosüdür ve fonksiyonları kullanma gibi. Bunun avantaj ve dezavantajı var mı ?
ben bu sınıfı create ve free etmeden rahatça kullanıyorum.Aynı normal unitlerdeki prosüdür ve fonksiyonları kullanma gibi. Bunun avantaj ve dezavantajı var mı ?
Şu şekilde Düşünün bir odamız var odamızda masalarımız sandelyelerimiz var. Masa ve Sandalye yi nesne olarak kabul edelim peki masa ve sandalyeyi hareket etirmemiz yerlerini değiştirmemiz içinde onlara hareket ettirecek bir unsur lazım bunlarda Fonksiyon ve Prosedure lerdir. Yani Masa ve Sandalyeyi oluşturabilmemiz için Create etmemiz lazım
Odamızda işimiz bitti odadan çıkmamız icap etti artık odamızı Free edebiliriz. Create edilen her nesne yi Free etmemiz gereklidir.
Kolay Gelsin...

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Re: Yeni bir sınıf oluşturduktan sonracreate-free olayı şart
Evet bu yöntemi bende çok sık kullanıyorum öğle bir şey oluyorki bir nesnenin özellikleri bir yerde sınırlı kalıyor ve ben bu sınırı o özelliğe sahip bir sınıfın özelliğini (Presedure ve Fonskiyon) kullanarak kaldırıyorum. Kullanışlı bir yöntemdir.mbt yazdı:Bu sınıfta kendi işime yarayacak kodlar var;ama
ben bu sınıfı create ve free etmeden rahatça kullanıyorum.

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: Yeni bir sınıf oluşturduktan sonracreate-free olayı şart
bu sınıfın bi yerde create edilmesi gerekmiyor mu?mbt yazdı: ben bu sınıfı create ve free etmeden rahatça kullanıyorum.
biraz karışık bi durum gibi geldi bana
Direk sınıftan yararlanamaz
Sadece sınıfın metodlarından yararlanabilir (Fonksiyon ve Procedure gibi).

Gazete manşetleri
Bilgiler için teşekkür ediyorum.
Neden bir unit içinde normal değilde class şeklinde yaptığıma gelecek olursam kodlar daha okunaklı olsun diye...
parser.araal(deger); yazmak var birde araal(deger); yazmak var. Hangisi daha okunaklı ve kodu karıştırmıyor ? Tabi ki baştaki. Böylece hangi unitte tanımladığım prosüdür veya fonksiyonu kullandığımı daha rahat anlayabiliyordum. Bu yüzden class şeklinde hazırladım; ama burada merak ettiğim bir şey vardı create etmeden o class'ın prosüdür ve fonksiyonlarından yararlanabiliyordum. Buydu öğrenmek istediğim. Bunun da avantaj dezavantajı var mıdır diye...
Neden bir unit içinde normal değilde class şeklinde yaptığıma gelecek olursam kodlar daha okunaklı olsun diye...
parser.araal(deger); yazmak var birde araal(deger); yazmak var. Hangisi daha okunaklı ve kodu karıştırmıyor ? Tabi ki baştaki. Böylece hangi unitte tanımladığım prosüdür veya fonksiyonu kullandığımı daha rahat anlayabiliyordum. Bu yüzden class şeklinde hazırladım; ama burada merak ettiğim bir şey vardı create etmeden o class'ın prosüdür ve fonksiyonlarından yararlanabiliyordum. Buydu öğrenmek istediğim. Bunun da avantaj dezavantajı var mıdır diye...
Kod yazma standartlarında sizinki gibi bir teknik yok. Grup halinde çalıştığınızda başkası sizin yazdığınız koddan birşey anlamayabilir.mbt yazdı: parser.araal(deger); yazmak var birde araal(deger); yazmak var. Hangisi daha okunaklı ve kodu karıştırmıyor ? Tabi ki baştaki.
Onun yerine comment kullanarak yazın.
Ama siz böyle rahat ediyorsanız birşey diyemem. Ben tecrübelerimle tavsiye vermeye çalışıyorum. Doğru veya yanlış yapmak sizin elinizde.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
class method lar nesneden degil class tan cagrılabilen methodlardır
yani TYeniSinif.ClassMetodum; seklinde TYeniSinif sınıfının unitinin gectigi her unitten boyle cagrılabilir. create yada free etmek diye bir olayları yok diye biliyorum
Sahsen kullanmadım OOP uzerine seminer hazırlarken okumustum ne ise yaradıgını.
yani TYeniSinif.ClassMetodum; seklinde TYeniSinif sınıfının unitinin gectigi her unitten boyle cagrılabilir. create yada free etmek diye bir olayları yok diye biliyorum
Sahsen kullanmadım OOP uzerine seminer hazırlarken okumustum ne ise yaradıgını.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME