Dll kullandığım bir exe dosyam var. Bu dll içinde mdi child formları create ettiğim ve normal formları create ettiğim procuderler var. Ayrıca datamodülüde dll içindeki begin end bloğunda create ediyorum. Programı çalıştırdığım zaman datasource üzerinde veriler görünmüyor. Fakat program delphide açıkken datasourceda verileri görebiliyorum. Acaba datamodule başka bir create etme yöntemi var mı bilmiyorum ama datamodule create edilmemiş olsa idi açılan mdi child form üzerindeki kaydet, sil gibi butonlar çalışmazdı ama onlarda bir problem yok. Sadece datasource bilgiler görünmüyor.
hiç denemedim sadece fikri vermek için söylüyorum. DLL içinde create ettiğin db lerin handle ları ana ex ye aktarılmıyor ve bu yüzdende db açılmamış gibi görünüyor olabilir. çözüm olarakta deneyip sonuçlarını bildirirsen sevinirim, datasource lara runtime da tekrar kod ile atama yap.
IDE açıkken bunların çalışması normal çünkü IDE içinde handle lar açık olan formlar arasında share ediliyor.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
@Freeman cevabın ve ilgilendiğin için gerçekten teşekkür ederim...Hakkaten bu benim çok önemliydi yani elim kolum bağlandı kalmıştı. Bu soru için heralde bir çok kimse karşılaşmıyormuydu veya böyle problemleri yokmuydu bilmiyorum çünkü hiç yanıt gelmedi sizden başka...
Sorumu çözdüm Allaha çok şükür. İnşallah bu problemlerle karşılaşan bir arkadaş olursa problemlerinin çözülmesine çok sevinicem çünkü deli etti bu olay beni.....
Cevabı biraz daha açarmısın ?? Neden activeX kullandın ? Datamodül DLL içindemi ? ve bu dmcreate; nerde ? DLL içindemi exe demi?
Bu soruları sorma sebebim. Yaptığım formları DLL yapıp değişikliklerde sadece bu formları yani DLL i göndermem güncelleme için yetmiş olucak. Şu sıralar vakit bulamam, ama kafamda vardı ve senin başına gelen sorunu olabilir diye tahmin ediyordum. Tahminim Malesef doğruymuş.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Evet @freeman hocam datamodule dll içinde kullanıyorum...şu anda...Yani teknik olarak bir problem olabilir mi ama bu şekilde yapıyorum şu anda eğer sizin daha iyi bir öneriniz varsa o öneri üzerinde yapacağıma emin olabilirsin...Modülleri kendi başlarına çalışabilir halde geliştirdiğim için bu şekilde yapmayı doğru bulmuştum...