CallerID hakkında
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Jarmen Kell
- Üye
- İletişim:
CallerID hakkında
merhaba arkadaşlar
daha önce forumda bu konuda yazılan konuları inceledim ama herhangi birinde tam sonuç yok , ve sonuç almayı başaran kimsede yok gördüğüm kadarı ile.
Apro componentlerini araştırdım , örneklerini inceledim ama kendi örnekleride arayan numarayı göstermiyor.
şimdi modemin desteklemiyor , hattın clip özelliğine kapalı diye düşünebilirsiniz ama ben visual basic ile arayan numaranın bilgisini alabiliyorum. ama delphi ile beceremedim....
bu konu hakkında bir sonuca ulaşabilen veya yol gösterebilecek olan kimse varmı? br yerlerde yanlış yaptığımı düşünüyorum artık.
herkese kolay gelsin...
daha önce forumda bu konuda yazılan konuları inceledim ama herhangi birinde tam sonuç yok , ve sonuç almayı başaran kimsede yok gördüğüm kadarı ile.
Apro componentlerini araştırdım , örneklerini inceledim ama kendi örnekleride arayan numarayı göstermiyor.
şimdi modemin desteklemiyor , hattın clip özelliğine kapalı diye düşünebilirsiniz ama ben visual basic ile arayan numaranın bilgisini alabiliyorum. ama delphi ile beceremedim....
bu konu hakkında bir sonuca ulaşabilen veya yol gösterebilecek olan kimse varmı? br yerlerde yanlış yaptığımı düşünüyorum artık.
herkese kolay gelsin...
- Jarmen Kell
- Üye
- İletişim:
evet ama aynı modem aynı hat visual basic ile arayan numarayı gösteriyor. daha sonra apro nun bu konuda örnek uygulaması var onu çalışıtrıyorum.sonuç sıfır. kendi uygulaması bile numarayı göstermiyor. gerekli ayarlamaları yaptım ama nafile yinede bir sonuca ulaşamadımlazio yazdı:bende daha önceki uygulamalarımda alamamıştım ama benim modemim desteklemiyordu gerçekten..
bir yerde ufak bişey atlıyor olabilirsin. çünkü bana tabi bileşeni lazım olduğunda çok araştırdır ama Apro dan daha yeteneklisini bulamadım..
Merhaba...
- Çalışıp çalışmadını test için vereceğim linkteki dosyayı çalıştırıp başka numara ile modeme bağlı telefon numarasını arayın...
- programı indirmek için buraya tıklayın (295Kb ZIP dosya)
- Listede modem görünüyor mu bildirin... Bende sadece modem görünüyor, sizde birden fazla görünen device varsa modem olduğunu değerlendirdiğinizi seçin. Otomatik ona adapte olacaktır...
- Çalışıp çalışmadını test için vereceğim linkteki dosyayı çalıştırıp başka numara ile modeme bağlı telefon numarasını arayın...

- Listede modem görünüyor mu bildirin... Bende sadece modem görünüyor, sizde birden fazla görünen device varsa modem olduğunu değerlendirdiğinizi seçin. Otomatik ona adapte olacaktır...

- Jarmen Kell
- Üye
- İletişim:
selamlarmrmcop yazdı:Merhaba...
- Çalışıp çalışmadını test için vereceğim linkteki dosyayı çalıştırıp başka numara ile modeme bağlı telefon numarasını arayın...![]()
programı denedim kayıtlarımızda böyle bir telefon no'su yoktur diyor..
http://www.belmarisapart.com/project1.exe
visual basic ile yapmış olduğum programın küçük bir kısmı
bu şekilde arayan numaraya ulaşabiliryorum. modeme telefon hattınızı takın ve kendi numaranızı arayın. arama yapmadan önce command1'e tıklayınız
Merhaba..
- Ben sana Modem'in CallerID olarak numara gösterip göstermediğini test etmen için göndermiştim. Turbopower AsynchPro ile yaptığım deney projelerden biriydi... Web Sorgusu ayrı bir olay...
- Numarayı gösteriyorsa kendi projendeki bileşen kurulumunda hata var demektir sonucuna ulaşmak içindi...
Hani demiştin ya VisualBasic ile gösteriyor Delphi ile göstermiyor diye...
- Bekleme konumuna geçmesi için
demeyi ihmal etmemişsindir umarım...
-- Ek: Senin proje her Visual Basic uygulamasından çektiğim sorun gibi OCX istedi. Ben de vazgeçtim...
- Ben sana Modem'in CallerID olarak numara gösterip göstermediğini test etmen için göndermiştim. Turbopower AsynchPro ile yaptığım deney projelerden biriydi... Web Sorgusu ayrı bir olay...

- Numarayı gösteriyorsa kendi projendeki bileşen kurulumunda hata var demektir sonucuna ulaşmak içindi...

Kod: Tümünü seç
ApdTapiDevice1.AutoAnswer
-- Ek: Senin proje her Visual Basic uygulamasından çektiğim sorun gibi OCX istedi. Ben de vazgeçtim...
- Jarmen Kell
- Üye
- İletişim:
mrmcop yazdı:Merhaba..
- Ben sana Modem'in CallerID olarak numara gösterip göstermediğini test etmen için göndermiştim. Turbopower AsynchPro ile yaptığım deney projelerden biriydi... Web Sorgusu ayrı bir olay...![]()
![]()
![]()
- Numarayı gösteriyorsa kendi projendeki bileşen kurulumunda hata var demektir sonucuna ulaşmak içindi...Hani demiştin ya VisualBasic ile gösteriyor Delphi ile göstermiyor diye...
demeyi ihmal etmemişsindir umarım...Kod: Tümünü seç
Not : vb eğer ocx hatası veriyor ise (win xp kurulu değil ) ->eğer kurulu ise system32 klasöründe bir sorun var demektir
bu hatanın nedeni Modemin Voice Olmaması..Operation Failed hatası alıyorum.
ocx komponentlerin activex e çevrilmiş halidir. bu hatanın nedeni, ilgili ocx dosyasının windows a tanıtılmamış olmasıdır. yani dosya windows klasörlerinde bulunsa bile windows a tanıtılmamışsa source lar hata verir.Not : vb eğer ocx hatası veriyor ise (win xp kurulu değil ) ->eğer kurulu ise system32 klasöründe bir sorun var demektir
delphi component menüsünden menüsünden import activex control u inceleyebilirsiniz. visual basic de bildiğim kadarıyla komponent kütüphanesini bu şekilde yönetiyor..
Şimdi toparlayalım...
- Linkini verdiğiim program çalışıyor diyorsun (yani callerID gösteriyor). Ben de aynı bileşeni kullandığıma göre, geriye bileşenin yanlış kurgulandığı veya şimdi aklıma geldi device seçiminde sorun olduğu sonucunu çıkıyor...
- Formun onCreate olayında en başa şunu yaz...
- Sanal Modem sürücüsü gibi şeyler varsa, donanım taraması en sona kaldığından, kesin olmasa da son device asıl modem çıkıyor. Birkaç yerde karşılaşmıştım...
- Listede sadece tek device varsa da ilk ve son olarak yine bu device seçileceğinden bir taşla iki kuş vurmuş olursun...
Unutmamalı ki
demezsen CallerID okumaz...
- Linkini verdiğiim program çalışıyor diyorsun (yani callerID gösteriyor). Ben de aynı bileşeni kullandığıma göre, geriye bileşenin yanlış kurgulandığı veya şimdi aklıma geldi device seçiminde sorun olduğu sonucunu çıkıyor...
- Formun onCreate olayında en başa şunu yaz...
ApdTapiDevice1.SelectedDevice := ApdTapiDevice1.TapiDevices[ApdTapiDevice1.DeviceCount-1];
- Listede sadece tek device varsa da ilk ve son olarak yine bu device seçileceğinden bir taşla iki kuş vurmuş olursun...
Unutmamalı ki
- Jarmen Kell
- Üye
- İletişim:
Note: Caller ID requires voice capabilities (i.e., UnimodmV, voice modem).
The following example shows an OnTapiConnect event handler that updates a TLabel on the current form with the caller ID information:
TForm1 = class(TForm)
...
ApdTapiDevice1 : TApdTapiDevice;
CallerID : TLabel;
...
end;
procedure TForm1.ApdTapiDevice1TapiConnect(Sender : TObject);
begin
CallerID.Caption := 'Caller: ' + ApdTapiDevice1.CallerID;
...
end;
Notebook kullandığım için modemi değiştiremiyorum

yinede bu olayıı çözmeye kararlıyım.vazgeçmek yok. acaba piyasada başka bileşnler varmı. onu araştırıyorum ama en güçlüsü APro gibi gözüküyor. [/code]
- Jarmen Kell
- Üye
- İletişim:
merhaba sizin gönderdiğiniz programı denedim , arayan numara bilgisi gözükmedi. siz bu programı denediniz ve doğru sonucu aldıysanızmrmcop yazdı:@Jarmen Kell
- Bana bir daha teyid eder misin ? Sana gönderdiğim linkteki dosya arayan numarayı gösterdi mi ? Web Operasyonunu bir kenara koyup söyler misin ?
- Çünkü o da aynı bileşen ile yapıldı.
bana aşağıdakileri yapmak kalıyor...
1. önce hattı ve hattın clip özelliğini tekrar kontrol etmek
2. yeni bir modem ile programı tekrar test etmek
bu konuları tekrar en kısa zamanda kontrol edip burada tekrar yazacağım.
teşekkürler
- uğur alkan
- Üye