CallerID hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
acolak
Üye

Mesaj gönderen acolak »

uğur alkan yazdı:bende bir şey sormak istiyorum. Normal telefonlara bağlanan kontör ölçen cihazlar var... Bunların çalışma mantığı ise her kontor attığında hatta kısa bir süre sinyal uyguluyor bu tonu apro ile yakalayıp kontör saydırmak mümkünmüdür acaba ?
hocam bu iş için kontor sayma cihazını baglamaya gerek varmı?yani boyle bir zorunluluk.halbuki apro ile hattın dustugu andan itibaren counter saymaya baslar ve kullanıcının belirledigi zaman aralılarında yine kullanıcının belirledigi fiyat uygulanır.Hatta cep telefonları,şehirlerarası ve şehir içi konusmalar ayrı ayrıo tespit edilip fiyatlandırılabilir.Araya bir kontrol sayacını sokup işi uzatmaya gerek oldugunu dusunmuyorum.
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

sorunun aslı şu... hatta gönderilen sinyal merkez türk telekom santrali tarafından sağlanıyor. yani santral size kontör attı diye bir sinyal yolluyor.
kontör ölçen cihaz ise bu sinyalleri sayıp ekrana yazıyor konunun Dual Tone Multi Frequency ile alakası varmı acaba :lol: neticede size yollanan bir ses (12/16 kHz ücretlendirme sinyali ) acaba bunu elde edebilirmiyiz diye sormuştum voice özelligini kullanarak....

dtmf frekansları;
1209 Hz 1336 Hz 1477 Hz 1633 Hz
697 Hz 1 2 3 A
770 Hz 4 5 6 B
852 Hz 7 8 9 C
941 Hz * 0 # D

rakam ve semboller karşılarında bulunan satır ve
sütundaki frekans çiftiyle ifade edilirler. 5 rakamını 770 Hz ve 1336 Hz lik ton çiftiyle ifade ederiz. Bu yüzden sistemin adı dual tone....
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma