Yerel networkde mesajlaşma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Yerel networkde mesajlaşma
merhaba arkadaşlar yerel networkde iki kişinin kendi arasında mesajlaşması için bir delphi programını nasıl yazabilirim?

burada örnek programlar var, uyarılar komponnetler.. allah aşkına innonun demolarını bulamadım pakette diye sorma

nereyekurduysanpath\IndyDemos\Chat\Client
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
-
- Üye
donuyor
chat örneğini bende inceledim, client donuyor fakat server dan mesaj gönderebiliyom ve clientte gözüküyor ama maalesef clientten mesaj gönderemiyom!
-
- Üye
yine olmadı
arkadaşlar idantifreeze kullandım yine olmadı nasıl kullanmam gerekiyor, yanlış port seçmiş olabilirmiyim freeze yi hem server hemde client e mi kurmam gerekiyor.....kolay gelsin
-
- Üye
ille de indy
ama ben delphi7 kullanıyom.....
Merhaba...
- Daha önceki sürümlerde bulunan bir çok bileşen, paket halinde Delphi 7 ile de gelmesine rağmen aktif edilmeyip, kullanıcılara bırakılmıştır... (Örneğin; QuickReport yerine Rave, Internet yerine Indy gibi...) Borland'ın farklı SDK firmaları için destek politikasıdır...
viewtopic.php?t=6796#37875
linkinden Delphi 7'ye nasıl ekleneceğini yazmıştık.
viewtopic.php?t=7041 linkinde de benzer konu görüşülmüştü, inceleyebilirsin...
- Daha önceki sürümlerde bulunan bir çok bileşen, paket halinde Delphi 7 ile de gelmesine rağmen aktif edilmeyip, kullanıcılara bırakılmıştır... (Örneğin; QuickReport yerine Rave, Internet yerine Indy gibi...) Borland'ın farklı SDK firmaları için destek politikasıdır...

viewtopic.php?t=6796#37875
linkinden Delphi 7'ye nasıl ekleneceğini yazmıştık.
viewtopic.php?t=7041 linkinde de benzer konu görüşülmüştü, inceleyebilirsin...