tek bir modem ile 4 ayrı telefon hattını kontrol etmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

tek bir modem ile 4 ayrı telefon hattını kontrol etmek

Mesaj gönderen Jarmen Kell »

merhaba arkadaşlar , bilgisayar ile hattan gelen telefon çağrılarını kontrol etmek istiyorum. bilgisayara yalnızca bir adet modem bağlı olacak. sanırım bir cihaz varmış birçok hattı , bir tek hatta dönüştürme gibi bir işlem yapıyormuş. acaba böyle bir cihaz nereden bulabilirm , yada bu işlemi başka nasıl bir yöntem ile yapabilirm. bir bilgisi olan varmı acaba.

herkese iyi akşanlar , teşekkürler
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

Bu tip modemler özel amaçlıdır. Genelliklede kiralık hatlarda çalışırlar... Artık kullanılıp kullanılmadıklarını bilmiyorum. Çünkü yeni teknolojiler geldi.. (ISDN ADSL gibi...) harici modemlerdir. Görmeyeli 3-4 yıl oluyor.
"Lease line modem" diye ararsan belki birşeyler bulursun....

Kolay Gelsin...
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Valla hocam bunu pbx ile yapabilirsin heralde....:) Bana en kolay yöntem böle geldi aklıma başka bir şey gelmedi...Kolay Gelsin...Leased line hatlarla bu olayın ne ilgisi var yanlız tam algılayamadım...Kiralık hat farklı bir şey frame relay ve leased line bağlantılarda base band, newbritch modemler kullanılıyor ve bunlar broadband connection destekleyen modemler ve bunlar için telekom dan özel hat kiralaman gerekir...Ama bunların bir kaç hattı dinlemek ile ne alakası var tam çözemedim...Açıklarsanız memnun olurum Teşekürelr
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Jarmen Kell »

uğur alkan yazdı:Bu tip modemler özel amaçlıdır. Genelliklede kiralık hatlarda çalışırlar... Artık kullanılıp kullanılmadıklarını bilmiyorum. Çünkü yeni teknolojiler geldi.. (ISDN ADSL gibi...) harici modemlerdir. Görmeyeli 3-4 yıl oluyor.
"Lease line modem" diye ararsan belki birşeyler bulursun....

Kolay Gelsin...
bende bu konuda bir araştırma yaptım ama lease line modemin sanırım konu ile bağlantısı yok...

amaç 4 ayrı hattı dinlemek ve hepsinden gelen çağrıları ve aramaları kayıt altına almak. acaba bir bilgisayara 4 adet modem bağlayarak herbirisini tek tek dinlesem , herhangi bir çakışma yaparmı..
pascaldaki en uzun komutlardan biriside TEXTBACKGROUND olsa gerek
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Hocam öyle bir şey olmaz :) Yani 4 modem bağla oooooooo mümkün değil o...Neden pbx yapmıyorsun anlaymaadım...
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

"Lease Line Modem" 'e 4 tane telefon hattını bağlayabilirsiniz. Ring Numara Çevirme, fax,dial up bağlantı vs.. normal modemlerin taşıdığı pek çok özelliği taşırlar hatta fazlasını amaç
numara ögrenmekse ve kayıt tutmaksa (caller id ) Pc nin tek bir seri portunu kullannarak istediklerinize ulaşabilirsiniz.

Örnek;

http://www.industrial-grade-modem.com/v3600_modem.htm
http://www.cdw.com/shop/products/specs.aspx?EDC=050663
Ayrıca US Robotics Bussines serisini bi inceleyin..

Aklıma o anda gelen ilk çözüm buydu... Hatam varsa kusura bakmayın...
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma