Arkadaşlar Merhaba;
Hazırlamış olduğum projemde el terminallerinin de kullanılmasını amaçlıyorum. Bu Elektrik ve su faturalarını kestikleri el terminalleri var kişinin sayacından okuyup cihaza tüketilen miktarı giriyor ve anında orada kişinin elektrik yada su faturasını kesiyor. Kendi programımdan böyle bir cihaza bağlantı kurarak kullanmak istiyorum.
Bu Cihazla İlgili Merak Ettiğim Konular Şunlar;
1. Sıfırdan böyle bir cihaz almak istersek ne almam gerekli acaba.
2. Bu cihazların yazılımı bildiğim kadarı ile boş geliyor. Kişi kendi
programına göre chip'ine program yazdıyor. Bu program nasıl veya
kimler yazar.
3. Ayrıca bu cihaz'a aylık bilgileri yükleyip kişi bilgileri terminal'e girdikten
sonra yeniden programa aktarımı nasıl olur.
Böyle bir çalışma yapmak istiyorum. Ama Konu hakkında tam olarak bir bilgim olmadığı için sizlerden de fikir almak istiyorum.
Herkese çalışmalarında başarılar temenni ederim...
El Terminalleri'nin Kullanılması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
El Terminalleri'nin Kullanılması
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
El terminallerinin yanında program dili de geliyor. cd içerisinde program dili örnekleride mevcut. Veri aktarımı cihazın türüne göre değişiyor, seri porttan olabilir vs. Ama bence cihazı almadan önce alacağın yerden detaylı olarak bu sorularının cevaplarını al. Haliyle bu işi daha önce yapanlar vardır ve sana onların çözümleri doğrultusunda bir şeyler önerebilirler 

Selam,
El terminalleri icin turkiye de bu isi yapan birkac profesyonel firma var, onlardan el terminalini alirken anlasma yapiyorsun ve sana senin amacina uygun bir programi da yapip veriyorlar. Sanirim c ile yapiliyor bu programlar ama tam emin degilim.
Senin programinla nasil kullanirsin ? El terminallerinin baglanti programi var ve bu program el terminalindeki datalari almana yada gondermene yariyor. Tabiki senin programina uygun formatlarda gonderilecek yada alinacak dosya formatini sen belirlemelisin. Ucuza satan birkac firma var, sakin arastirmadan referanslarina sormadan almayin, cunku pahali oldugu icin degistirmek cok zor.
p.s : genelde bu el terminallerine txt dosya formatlariyla bilgi gonderimi ve alimi yapiliyor. (her degisken arasina virgul, yada tab bosluk gibi)
kolay gelsin.
El terminalleri icin turkiye de bu isi yapan birkac profesyonel firma var, onlardan el terminalini alirken anlasma yapiyorsun ve sana senin amacina uygun bir programi da yapip veriyorlar. Sanirim c ile yapiliyor bu programlar ama tam emin degilim.
Senin programinla nasil kullanirsin ? El terminallerinin baglanti programi var ve bu program el terminalindeki datalari almana yada gondermene yariyor. Tabiki senin programina uygun formatlarda gonderilecek yada alinacak dosya formatini sen belirlemelisin. Ucuza satan birkac firma var, sakin arastirmadan referanslarina sormadan almayin, cunku pahali oldugu icin degistirmek cok zor.
p.s : genelde bu el terminallerine txt dosya formatlariyla bilgi gonderimi ve alimi yapiliyor. (her degisken arasina virgul, yada tab bosluk gibi)
kolay gelsin.
Okyanus
merhaba, senin söylediğin gibi bi projede bulunmuştum, el terminallerinin içeriği boş olarak geliyor. Microsoft C ile bu makineler içi yazılım yapılıyor, ayrıca bu makinelerin driveri geliyor, birde el terminalleri ile birlikte aktarma ünitesi geliyor bu ünite com1/2 ye bağlanıyor el terminalini bu gelen aktarma ünitesine taktığında senin disk yapına göre d,e veya f sürücüsü gibi görülüyor birde el terminalinde çalışan program verileri text dosyasında tutuyor.
senin pc'de çalıştırdığın program önce bu sürücüden text dosyayı kendi çalıştığı klasöre kopyalıyor ardından satır satır okuyarak okuduğu bu bilgileri kendi veritabanına kaydediyor. hepsi bu kadar el terminali için yazılmış elimde bi kod var irtibata geçersen yardımcı olabilir ..
senin pc'de çalıştırdığın program önce bu sürücüden text dosyayı kendi çalıştığı klasöre kopyalıyor ardından satır satır okuyarak okuduğu bu bilgileri kendi veritabanına kaydediyor. hepsi bu kadar el terminali için yazılmış elimde bi kod var irtibata geçersen yardımcı olabilir ..
hocam senin dediğin o işi bende yapıyorum.ben cihaz olarak ima diye bir cihaz var onu kullanıyorum.adamlar olayı çözmüş epey.sen sadece cihaza adamın istediği şeyleri gönderiyorsun cihazda sana istediğin şeyleri gönderiyor. çok sağlam bir cihaz.biz bir yıldır kullanıyoruz.aynı zaman da bir sürü yerde bu cihazları kullanıyor. gerçekten harika.aynı zaman da cihaz türk malı.kolay gelsin..
Adem bey merhaba
bu konuda bizlere yardımcı olabilirmisiniz.
Mesela o bahsettiğiniz ciharları kim satar web adresi nedir.
Benim delphi ile yazılmış bir programım var. Müşteriler bilgi toplama işini el terminalleri ile yapmak istiyor. Bizedeiş düştü fakat tecrübemiz yok.
Tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirmisiniz..
Size nasıl ulaşabiliriz.
ICQ, MSN, email vs.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar
bu konuda bizlere yardımcı olabilirmisiniz.
Mesela o bahsettiğiniz ciharları kim satar web adresi nedir.
Benim delphi ile yazılmış bir programım var. Müşteriler bilgi toplama işini el terminalleri ile yapmak istiyor. Bizedeiş düştü fakat tecrübemiz yok.
Tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirmisiniz..
Size nasıl ulaşabiliriz.
ICQ, MSN, email vs.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar
Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım
Hem Düşünür, Hem Severim Budur Taştan Faklı Yanım.
Her maddenin zevlesini bedenimde taşıyorsam.
Ben ne bir taş ne bir ağaç, insanlığımla insanım.
Hem Düşünür, Hem Severim Budur Taştan Faklı Yanım.
Her maddenin zevlesini bedenimde taşıyorsam.
Ben ne bir taş ne bir ağaç, insanlığımla insanım.
bende aynı işi yapmak için uzun süre araştırdım ve çalıştım. çok değişken cihaz ve yazıcı ve yazılımlar var asıl sorun cihaz seçiminde yaşanıyor fiyat ve müşteri durumuna göre cihaz seçmek gerekiyor tabi bu arada yazıcı seçimide bir hayli problem. ben daha önce bir cihaz kullanıyordum bunun programını aldığım firma yapmıştı. (pascal) bu cihazın fiyatı çok pahalıydı. ondan vazgeçtik. Şimdi PSION workabout mx kullanıyorum. ucuz bir cihaz c ile yazılım yapılabiliyor. ben oval diye bun için geliştirilmiş bir yazılım arayüzü var vbasic e benziyor onu kullanıyorum.
kolay gelsin
kolay gelsin
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
Merhaba,
Daha önce bu tür bir projede çalıştım. eğer bilgi almak isterseniz http://www.univera.com adresini ziyaret ediniz.
türkiyenin en büyük mobil satış dağıtım projesinin sahibileri.
hp Ip ve sembol makinalarını önerebilirim size.
bunların fiyatlaroıda özelliklerine göre değişiyor.
örn. üzerinde hem düğme hem doku,nmatik olanlar var birde sadece dokunmatik olanlar var. yazı için genelde 2 türlü yazdırılabiliyor birisi uzaktan diğeri yazıcıya bağlantı yapılarak. bu tür özelliklere göre fiyatı değişiyor.
yazılım konusunda ise delphini bunun için bileşenleri daha doğrusu componentler mecut delphi ilede yazılabiliyor. ama genel olarak c## ile yazılması çoook daha kolay.
saygılarımla
Kolay gelsin
Daha önce bu tür bir projede çalıştım. eğer bilgi almak isterseniz http://www.univera.com adresini ziyaret ediniz.
türkiyenin en büyük mobil satış dağıtım projesinin sahibileri.
hp Ip ve sembol makinalarını önerebilirim size.
bunların fiyatlaroıda özelliklerine göre değişiyor.
örn. üzerinde hem düğme hem doku,nmatik olanlar var birde sadece dokunmatik olanlar var. yazı için genelde 2 türlü yazdırılabiliyor birisi uzaktan diğeri yazıcıya bağlantı yapılarak. bu tür özelliklere göre fiyatı değişiyor.
yazılım konusunda ise delphini bunun için bileşenleri daha doğrusu componentler mecut delphi ilede yazılabiliyor. ama genel olarak c## ile yazılması çoook daha kolay.
saygılarımla
Kolay gelsin
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]