Mysql and Flash
Mysql and Flash
Arkadaşlar flash ın mx sürümünü kullanıyorum. bu sürümde data kontrollü application lar yapma üimkanı sanırım cvar. olduğunu da akbank.com.tr müşterri girişi bölümünde gördüm. nasıl yaparız?? mysql-flash kullanarak form'lu ve datacontrollü uygulamalar geliştirmeyi planlıyorum... bilgisşi olan varsa...
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Bu konuda çok profesyönel değilim ancak genel olarak flash ile şu şekilde yapıldığını sanıyorum. Öncelikle senin için kayıt/silme/düzenleme gibi işlemleri yapan bir asp/php scriptin olacak. Bu script dışarıdan parametre alacak ve çıktısı [değişkenadi]=değer biçiminde olacak yani
adi=Ahmet
soyadi=mehmet
gibi bir çıktı veren her script (ASP/PHP) flash içinden alınabilir. Bu durumda senin doldurduğun form veya bir sorgu sonucu dönen yanıtlar flash içine çağırılır. MySQL ile de aynı şekilde yapabilirsin. FLASH/ASP, FLASH/PHP, FLASH/ACCESS, FLASH/MySQL şeklinde aramalar yaparak aradığına daha net örneklerle ulaşabileceğin kanısındayım. Örneğin benim bulduklarımdan bir tanesi:
http://actionscript-toolbox.com/samplemx_php.php
adi=Ahmet
soyadi=mehmet
gibi bir çıktı veren her script (ASP/PHP) flash içinden alınabilir. Bu durumda senin doldurduğun form veya bir sorgu sonucu dönen yanıtlar flash içine çağırılır. MySQL ile de aynı şekilde yapabilirsin. FLASH/ASP, FLASH/PHP, FLASH/ACCESS, FLASH/MySQL şeklinde aramalar yaparak aradığına daha net örneklerle ulaşabileceğin kanısındayım. Örneğin benim bulduklarımdan bir tanesi:
http://actionscript-toolbox.com/samplemx_php.php
benimde bazı fikirlerim var. flash içine dışardan değişken çağırdğın zaman türkçe karakterler gelmiyor malasef (sayfalardan değerler okuyacağın için). Veri güvenliğide sıkıntılı. Her hangi bir hex editörü ile flash dosyasını açarsan hangi sayfaları çağırdığını görebilirsin. Akbank kendi sistemini macromedia coldfuision ile yapmış sanırım. coldfusion'u bilmeyenler için basitçe anlatayım. Server ve clientdan oluşan komple bir sistem. kodları javadan üretilmiş. tasarımını yazpıyorsunuz. veri tabanı araçlarıda var. daha sonra bunları flash olarak yada html olarak kullanıcıya gönderiyor.
bir nevi asp.net diyebiliriz. lisans ücreti 1300 dolarmış galiba.
kolay gelsin
bir nevi asp.net diyebiliriz. lisans ücreti 1300 dolarmış galiba.
kolay gelsin