Ağ içindeki bilgisayarlara program yükleme ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sipi_raca
Üye

Ağ içindeki bilgisayarlara program yükleme ?

Mesaj gönderen sipi_raca »

Merhaba arkadaşlar,
ağ için yazdığım programda, diğer bilgisayarlara sadece anamakinadan program yüklemem gerekiyor. İstemcinin cdromundan felan değil üstelik, anamakinada Cdrom dan veya hdd den program kurulum işlemleri başlatılacak ve belirtilen istemciye yükleme yapılacak.
Bu kısmını hiç düşünmemiştim ve elimde ilgili dokuman da yok nasıl olacağıyla ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Hayırlı be başarı dolu günler dilerim.
En son sipi_raca tarafından 12 Nis 2005 02:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Windows server 2003'te böyle bir özellik vardı. Arama yaptırırsan geçmişti bu konu...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
sipi_raca
Üye

Selamun Aleykum,
Arkadaşlar normal bir yerel ağ, Anamakinya aktif özellikler de, diğer makinalardaki kısıtlamalar da program ile oluşturulacak. Bunları bir nevi oluşturdum ama yüklemelerin tek makinadan yapılma isteği nasıl olacak bilmiyorum. Unutmadan işletim sistemi server değil, tüm makinalarda xp.
Programlar kurulurken sistembilgisi alır bazen bundan sonra dizin belirleme ve kurma işlemi yaparlar. cdromdan kurulacaksa program kurulmadan cdrom karşı makinanın aygıtı özelliğinde olmalı HDD den yükleme yapılacaksa hiç fikrim yok. Cdrom için nasıl olacak bilmiyorum ama daha mantıklı geliyor. Nasıl olacağını bilen var mı acaba. Yardımlarınızı bekliyorum. Hayırlı günler.
sipi_raca
Üye

CdRom detayları

Merhaba arkadaşlar,
CdRomu soket programlama ile nasıl karşı makinaya kendi cdrom u gibi gösterebilirim. Problemi minimize etmeye çalışıyorum ama son sınırı bu sanırım. Uamrım bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar vardır. Hayırlı günler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- İstemci bir bilgisayara, Sunucu bilgisayarın CD-Rom sürücüsündeki programı istemci bilgisayar tarafından kurulmasını sağlamak istiyorsun. Yanlış anlamamışımdır umarım...

- Tümevarım metodunu uygulayarak çözüm üretmeye çalışalım. Böylece bazen ilk kerede en kısa yolu bulmuş olabiliyoruz. En azından acil çözüm üretip, AR-GE için vakit kazanırız...

- Kendimizi istemci makine tarafında düşünürsek, paylaşımda olan sunucu bilgisayarın CD-Romundaki Setup programını Delphi programı aracılığıyla çalıştırmak için ShellExecute komutunu kullanırdık...

- Şimdi bu tip bir programı yazın. İkinci işlem ise bunu Sunucu bilgisayadan gelecek komut ile tetiklenmesini sağlamak gerekiyor... Bunun için aklıma ilk gelen TServerSocket, TClientSocket ile bağlantı kurup, kararlaştırdığım bir protokol ile karşıya bunu yaptırmak. Hatta ShellExecute parametrelerini server'den göndermeyi sağlamak...

- Forumda Chat ile ile ilgili veya ServerSocket ile ilgili başlıkları inceleyin. Sonra da ShellExecute ile nasıl bir program çalıştırılır onu inceleyin. Birleşimi sizin çözümünüz olacaktır...

- Başarılar...
Resim
Resim ....Resim
sipi_raca
Üye

Hocam teşekkür edrim fikrinizden dolayı,
Ben de tclientSocket, TServerSocket bileşenlerini kullandım zaten, denemedim ama benim de aklımdan geçen birşey; Ftp bileşeni ile cdrom paylaşımını sağlamak, yükleme anında masaüstü izleme fare ve klavye kontrolu yapacağımdan bu şekilde şansımı zorlasam nasıl olur :idea: Bir de ters bir zamana denk geldi bir süre ara vermek zorundayım programa ama bu arada fikir sahibi veya deneyim sahibi arkadaşların da fikirlerini bekliyorum tabi. Başarı dostunuz olsun :alkis:
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Peki bu istemci veya sunucu programları veya agent diyelim biz diğer bilgisayarlara gene tek tek kurmak zorundasın. O halde programını git kur.

Benim önerim şu. Güzel bir installation hazırlarsın. Hiçbir sorun çıkartmayacak olan. Bir web server'a koyarsın. Yükleyecek vatandaş girer bu linke tıklar ve yükler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Sıkça güncelleme yapılıyorsa bence agent tarzı bir şey en güzel çözüm gibi geliyor ama, eğer ağdaki kullanıcılarınıza güveniyorsanız @coderlord'un söylediği de gözardı edilmemeli...
Resim
Resim ....Resim
sipi_raca
Üye

Merhaba Arkadaşlar,
Ağda yaklaşık 20 bilgisayar olacak programı yüklemek mesele değil. Kullanıcıların gireceği web sayfalarını, yüklemek isteyeceği programları, zarar verebilecekleri sistem dosyalarını ... gibi durumları sağlama almak istiyorum. Bir çok kısım da hazır. Update sorunu olmayacak. tüm makinelere yüklemek de sorun değil. Bu kısımlar bir tarafa ihtiyaç duyulduğunda diğer makinelere yüklenecek programlar da bu yönetim gibi tek bilgisayardan olacak. Bunu da bizim program nasıl yapacak diye uğraşıyorum. Kodlamaya kısa bir ara verdim ve bu arada da fırsat oldukça farklı mantıkta çözümler üretmeye çalışıyorum.
Bu konuda alim olmadığımdan ilim istiyorum verebileceklerden. İlgilenen arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum şimdiden. Hayırlı günler.