Programdan Fatura Kesimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Programdan Fatura Kesimi

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar Merhaba;
sorunum şu, a4 büyüklüğünde faturam var. Ürünleri yazdığım programa girip burdan fatura kesmek istiyorum. Yazdırdığımda faturaya kaç satır yazdıracağımı ve bir fatura girdiğim ürünlerin devamını diğer faturaya nasıl yazdırırım
ilk sayfanın altında ara toplam olacak ikinci sayfanın başında da devir diyerek toplamı alıcam ve bu şekilde fatura kesilmiş olacak.
Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
1. fatura ile ilgili arama yaparsan (bilmiyorum yaptınmı) epğey bi yazı olacaktı.
2. prgrama fatura ayarları şeklinde bir sayfa hazırla. orada satır sayısını da kaydet. faturayı yazdırırken yazdırdığın satır sayısını kontrol et. ona göre toplamın yazılacağı yere aratoplamı yazdır.
3. faturayı yazdırmak için kullandığın yöntemide söyleresen (quick report, zreport vs.) daha iyi olur.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Qreport'ta yazdırmak istiyorum.
ama satır sayısını, aratoplamı vs. nasıl kontrol ettireceğimi bilmiyorum. Mümkünse bir örnek verebilirmisiniz . Çok teşekkür ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

valla şuan askerde olduğum için örnek veremem ama bir değişken ile detail bandın after printinda detail band sayısını bulabilirsiniz.
ona hiç gerek kalmadan page footer ve summary band kullanarak işinizi halledebilirsiniz.
summary band yazıldıktan sonra page footer bandın yazılmasını iptal edeceksiniz.
birde sayfa toplamlarını detail bandın after printında bir değişkene atacaksınız.
Koolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

ara toplam; PageFooter a koyduğun bir TQRExp ile SUM() alırsın,
sıra numarası içinde detail band ına bir QRSYSData koyarsın ve Data özelliğini qrsDetailNo yaparsın.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..