Arkadaşlar aşağıdaki gibi ufak bi prog. yapmak için nasıl bi kod uygulayabilirim. Dbgrid ile combobox nesnelerinin veritabanı ile kullanımını bilmiyorum. Bende yapmak istediğimi ayrıntıları ile yazdım.
Database de 2 table var.
Isim --> Adi,Soyadi,No alanı var.
Bilgi --> KimlikNo,Adres alanı var.
Bitane arama kriteri olarak yazılacak metin için edit kutucuğu olacak ada veya soyada göre arama yapabilmek için. Ad ve soyad kriteri için radio button olacak ad seçince ada göre soyad seçince soyada göre arayacak. Ara diye bir buton olacak bu butonuna bastığımda bu kriterlere göre sonuçları dbgridde listeleyecek. Sonra form üzerinde bir tane combobox olacak. combobox listesinde kimliknolar listelenecek (bu listeyi combobox bilgi tablosundaki kimlikno alanından alacak) istediğim kimlik no yu listeden seçip gönder diye bir buton daha olacak bu butonuna bastığımda gridte önceden seçtiğim kayda ait no alanına kimlik noyu yazacak. (Yani Isim tablosunda o kayda denk gelen no alanına yazacak)...
Yardımlarınızı bekliyorum.
nasıl yapabilirim...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhabalar, öncelikle foruma hoşgeldin.
Şunu belirtmek istedim bana düşmez ama başlık olarak daha anlamlı başlık seçmelisin ve forum kurallırını okumalısın. çünkü bu başlık sayesinde başka kişilerin benzer sorunları olduğunda bulmaları ve faydalanmaları daha kolay olacaktır.
Tıpkı sizin şimdi yapmanız gereken durum gibi
düğmesi sizin için yapmak istedikleriniz için pek çok örnek karşınıza getirecektir.
kolay gelsin
Şunu belirtmek istedim bana düşmez ama başlık olarak daha anlamlı başlık seçmelisin ve forum kurallırını okumalısın. çünkü bu başlık sayesinde başka kişilerin benzer sorunları olduğunda bulmaları ve faydalanmaları daha kolay olacaktır.
Tıpkı sizin şimdi yapmanız gereken durum gibi

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.