ADO ile
Provider=MSDASQL.1;Persist Security Info=False;Mode=Read;Extended Properties="Driver={Microsoft Visual FoxPro Driver};UID=;SourceDB=c:\ortak;SourceType=DBF;Exclusive=No;BackgroundFetch=Yes;Collate=Machine;Null=No;Deleted=Yes;"
bu connectionstring ile dbu dizindeki dosyalara bağlanıyorum fakat bir .DBF dosyası shared olduğundan bu dosyayı açamıyorum. shared olmayanların hepsi açılıyo.
dosyanın shared olduğunu DBFviewer programından öğrendim...
Saygılar
Visual Foxpro daki shared DBF nasıl açılır
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
CLIPPER' daki gibi olacağını düşünerek;
demen lazım 
Kod: Tümünü seç
SET EXCLUSIVE OFF // shared opened.

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
valla recep abi denemediğim provider stil kalmadi ve sonunda çözümü buldum, oledb provider ve odbcdriver (visual foxpro için) ların tanıyamadığı memo bir alan var sanırım ado ile bağlantısı bu şekilde engelleniyo. Yoksa shared mhared bağlandım.
(hey gidi CLIPPER heyy lisedeyken az mı yorulmuştuk ezberleyecez komutlarını diye
)
Sağol Ramazan abi sorunu çözdüm.
(Böyle bir sorunla karşılaştığınızda alan kontrolü yapın. Çünkü foxpro (dos) altındaki bir memo alan visual foxpro da tanınamıyo (ulen mikisoft başımı ağrıttın yine) )
Saygılar
(hey gidi CLIPPER heyy lisedeyken az mı yorulmuştuk ezberleyecez komutlarını diye

Sağol Ramazan abi sorunu çözdüm.
(Böyle bir sorunla karşılaştığınızda alan kontrolü yapın. Çünkü foxpro (dos) altındaki bir memo alan visual foxpro da tanınamıyo (ulen mikisoft başımı ağrıttın yine) )
Saygılar
Memo alanları bana lazım olmadığı icin dosyayı
degilde
diye actim ve benim sorunum çözüldü.
Fakat bana bu memo alanları lazım olsaydı o zaman da foxpro nun providerınla bağlanacaktım (veya dbase olsaydı) onu ... Ama o kadar tablo içinde bir tablo böyle olduğundan, memolar da işime yaramadığından ilk dediğimi yaptım
[/code]
select * from table diye
select aa,bb,cc from table
Fakat bana bu memo alanları lazım olsaydı o zaman da foxpro nun providerınla bağlanacaktım (veya dbase olsaydı) onu ... Ama o kadar tablo içinde bir tablo böyle olduğundan, memolar da işime yaramadığından ilk dediğimi yaptım