Quick Report 4 Kurulum Hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Quick Report 4 Kurulum Hatası
Cannot Load Package "QR4Run7." It Contains unit 'QRExport, ' Which is also contained in package 'qrpt70'
diye hata veriyor derlerken , bunu QRDesing7 yi derlerken veriyo Run7 yi derlediğimdede aynı hata ile karşılaşıyorum.
Kuran varmı acaba ?
Library Path ler girildi ,
Component exe dosya olarak geliyo kuruyosunuz , c:\program files\borland\delphi 7 \ quickrpt \ dizini altına kopyalıyor dosyaları ama ,
sonuç yok...
Kolay Gelsin.
diye hata veriyor derlerken , bunu QRDesing7 yi derlerken veriyo Run7 yi derlediğimdede aynı hata ile karşılaşıyorum.
Kuran varmı acaba ?
Library Path ler girildi ,
Component exe dosya olarak geliyo kuruyosunuz , c:\program files\borland\delphi 7 \ quickrpt \ dizini altına kopyalıyor dosyaları ama ,
sonuç yok...
Kolay Gelsin.
Quickreport'ta denemedim ancak birkaç componentte başıma gelen bir olay. Çözümü basit.
"Cannot Load Package "QR4Run7." It Contains unit 'QRExport, ' Which is also contained in package 'qrpt70'"
Hem QR4Run7, hem de qrpt70 paketlerinin contains listesinde QRExport unit i var ve bunlar çakışma yaratıyor. Birinden birinin paket içeriğinden QRExport unit tanımlamasını sildiğinde düzelmesi gerekir.
"Cannot Load Package "QR4Run7." It Contains unit 'QRExport, ' Which is also contained in package 'qrpt70'"
Hem QR4Run7, hem de qrpt70 paketlerinin contains listesinde QRExport unit i var ve bunlar çakışma yaratıyor. Birinden birinin paket içeriğinden QRExport unit tanımlamasını sildiğinde düzelmesi gerekir.
Hocam benimde karşıma jedi paketiyle birlikte QR4 ü kurmaya çalışdığımda aynı hata gelmişti. Belki senin probleminde bundan kaynaklanıyordur.
Çözümünü Buradaki lindkte yazmıştım.
Çözümünü Buradaki lindkte yazmıştım.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır. HZ. MUHAMMED (S.A.)
-
- Üye
- İletişim:

Bazen aceleden küçük ayrıntılar gözden kaçabiliyor anca geldim eve ,
Installation
1. Remove the current QR and QRExports libraries from the design libraries list using the Component|Install Package menu.
Note that the libraries are now called QR4DesignXX and QR4RunXX. Remove any copies of qrptX0.bpl from the Windows/System32 directory.
2. Run the self installer EXE.
3. Install the QR4 components by using the Add button and browsing to -
Program files/Borland/DelphiX/QR4DesignXX.bpl.
Adamlar okadar da not düşmüş , eski versiyonu remove edince problem çözüldü...
Cevaplar için Teşekkürler...
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
QReport4 kurulumu
QReport4 kurulumuyla ilgili aşamalar
//
1- program install edilir
2- delphi7 çalıştırıldıktan sonra Component menüsünden install packages menüsü çalıştırılıp, varsa eski qreport silinecek.
3- c:\windows\system32\QR4RunD7.bpl deki bu dosya silinecek.
4-Borland delphi7 deki quickrp kitaplığındaki .dcu uzantılı tüm fileler borland delphi7 deki Bin kitaplığına kopyalanacak
5- delphi7 çalıştırılınca file open project çalıştırılıp, quickrept kitaplığındaki
.dpk uzantılı dosyalar ayrı ayrı önce compile edilecek sonra ardından install edilecek
kolay gelsin, belki daha kısa ve öz bir şekilde yapanlarda vardır, ama ben böyle başardım
)
//
1- program install edilir
2- delphi7 çalıştırıldıktan sonra Component menüsünden install packages menüsü çalıştırılıp, varsa eski qreport silinecek.
3- c:\windows\system32\QR4RunD7.bpl deki bu dosya silinecek.
4-Borland delphi7 deki quickrp kitaplığındaki .dcu uzantılı tüm fileler borland delphi7 deki Bin kitaplığına kopyalanacak
5- delphi7 çalıştırılınca file open project çalıştırılıp, quickrept kitaplığındaki
.dpk uzantılı dosyalar ayrı ayrı önce compile edilecek sonra ardından install edilecek
kolay gelsin, belki daha kısa ve öz bir şekilde yapanlarda vardır, ama ben böyle başardım

Gelecek günden ne dilersen, doğacak günler onu getirir
-
- Üye
- İletişim:
Merhaba arkadaşlar benimde qreport ile ilgili bir problemim var delphi 5 kulllanıyorum forma QuickRep bileşeni koyduğumda diye bir hata veriyor acaba bu windowstan kaynaklanan bir problemmi?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Kod: Tümünü seç
printer selected is not valid
Yardımlarınız için teşekkürler.