Merhaba;
Access veritabanı kullanarak oluşturduğum veritabanını DBGrid ile proje içinde görüntüledim.
Veritabanından gelen bilgilerden bir sutunun içindeki veriye (örneğin; ad) tıkladığım zaman, daha önceden oluşturmuş olduğum ve içinde bilgiler bulunan klasörün açılmasını istiyorum.
Mesela, asp kodlarındaki
<form method="POST"
action="<%=(rsTypeListing.Fields.Item("DENEME").Value)%>" target="_blank">
<p><input type="submit" value="KLASOR" name="KLASOR"></p>
</form>
olayı gibi.
Bunu nasıl yapabilirim?
Kolay Gelsin.
DBGrid içinden klasör açmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DBGridin ondblcilick olayında
şeklinde alabilirsin.
Kod: Tümünü seç
Dataset1.FieldByName('Ad').AsString
-
- Üye
Merhaba;
Cevabınız için teşekkür ederim. Ama sorunumu çözemedim.
Kod:
nasıl yapılandırılır bilemiyorum. Delphi öğrenmeye yeni başladım ve sadece 3 gecedir delphi çalışıyorum. 3 gecede 1200 sayfaya yakın kitap ve döküman okudum ama istediğim şeyi nasıl yapılandıracağımı algılayamadım.
En iyisi size projeyi anlatayım ve örneğini vereyim.
Projenin adı - Driver Arşiv
Bu projeyi asp kodları ile yazarak hazırladım ve istediğim koşullarda çalıştırıyorum. fakat asp kodlarını çalıştırabilmek için yüklediğim her bilgisayara IIS (asp kodlarının çalışabilmesi için internete bağlanmadan internet ortamı yaratmak...) kurmam gerekiyor. Sonuç olarak bu proje delphi öğrenmem için bir bahane oldu.
sözü fazla uzattım, ama bütün bunları yapmak istediğimi daha iyi anlatabilmek için yazıyorum.
http://www.ikincieltrakya.com/deneme.htm
burda görülen, asp sayfası olarak görüntüdeki DRIVER sütunundaki gibi veya buna benzer, adresini yazdığım (c:\driver\vga) varolan bir klasörü açma olayını dbgrid 'deki DRIVER sütununda uygulamak istiyorum.
Ayrıca YER sütunundaki datalara url yönlendirmesi yapmak istiyorum.
Bunları yapabilmem için bana önerebileceğiniz kaynak veya gösterebileceğiniz bir yol var mıdır?
Kolay Gelsin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ama sorunumu çözemedim.
Kod:
nasıl yapılandırılır bilemiyorum. Delphi öğrenmeye yeni başladım ve sadece 3 gecedir delphi çalışıyorum. 3 gecede 1200 sayfaya yakın kitap ve döküman okudum ama istediğim şeyi nasıl yapılandıracağımı algılayamadım.
En iyisi size projeyi anlatayım ve örneğini vereyim.
Projenin adı - Driver Arşiv
Bu projeyi asp kodları ile yazarak hazırladım ve istediğim koşullarda çalıştırıyorum. fakat asp kodlarını çalıştırabilmek için yüklediğim her bilgisayara IIS (asp kodlarının çalışabilmesi için internete bağlanmadan internet ortamı yaratmak...) kurmam gerekiyor. Sonuç olarak bu proje delphi öğrenmem için bir bahane oldu.
sözü fazla uzattım, ama bütün bunları yapmak istediğimi daha iyi anlatabilmek için yazıyorum.
http://www.ikincieltrakya.com/deneme.htm
burda görülen, asp sayfası olarak görüntüdeki DRIVER sütunundaki gibi veya buna benzer, adresini yazdığım (c:\driver\vga) varolan bir klasörü açma olayını dbgrid 'deki DRIVER sütununda uygulamak istiyorum.
Ayrıca YER sütunundaki datalara url yönlendirmesi yapmak istiyorum.
Bunları yapabilmem için bana önerebileceğiniz kaynak veya gösterebileceğiniz bir yol var mıdır?
Kolay Gelsin.
onDblClick eventı grid üzerinde mouse ile çift tıkladığınızda çalışır. gridi seçip bu olayı açıp
ile tıkladığınız satırdaki DRIVER sütununda yazan değeri alabilirsiniz. Yani ilk satırı tıklarsanız bu yukardaki koddan dönen değer "as" olacaktır sizin linkinizdeki örnekte.
Sonra bu yolu alarak shellexecute ile çalıştırmanız gerekiyor. shellexecute un nasıl çalıştığını
arama ile bulabilirsiniz.
url ye yönlendirme işini de anlamadım açıkcası.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
AdoTable1.FieldByName('DRIVER').AsString
Sonra bu yolu alarak shellexecute ile çalıştırmanız gerekiyor. shellexecute un nasıl çalıştığını

url ye yönlendirme işini de anlamadım açıkcası.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
uses kismina ShellApi unitini ekleyin.
bu kodla istediğin klasörü açabilirsin
url yönlendirmesi
uses kismina Shellapi unitini ekleyin;
ve birde viewtopic.php?t=2155&highlight=klas%F6r+a%E7ma adresini bi inceleyin
ShellExecute(0,'explore',adotable1DRIVER.ASSTRING,nil,nil,SW_SHOWNORMAL);
url yönlendirmesi
uses kismina Shellapi unitini ekleyin;
ShellExecute(Handle,'open',adotable1YER,nil,nil,sw_ShowMaximized);