Arkadaşlar Merhaba;
Xp'de yazdığım bir projemi elimde olan inno setup, d7'nin install shield'ı, d5'in install shield'ı hepsi ile exe yapıyorum ama 98 kurulu hangi makine olursa olsun aşağıdaki hataları alıyorum. Xp'de bu hataları binde bir veriyor. Kullandığım bileşenlerin *.bpl dosylarını system dizinine de atıyorum. Programı kurduktan sonra ilk çalıştırdığım zaman bu hataları veriyor. Bir türlü yazdığım projeyi 98'de çalıştıramıyorum. Daha önce bu tarz sıkıntı yaşayanlar varsa veya bu sorunu nasıl çözübileceğim hakkında bilen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.
Herkese Çalışmalarında Başarılar Dilerim...
Hatalar :
[img]C:\hata1.jpeg[/img]
[img]C:\hata2.jpeg[/img][/list]
Win 98'de program çalıştırma hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Win 98'de program çalıştırma hatası
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Arkadaşlar pardon resim olayını beceremedim. Herkesten özür dileyerek hataları ben sıra ile aşağıya yazıyorum.
Hata 1:
Exception EOutOfResources in module KASA.EXE at 0001E408.
Parametre hatalı.
Hata 2:
Access violation at address BFF558C6 in module 'USER32.DLL'. Read of address 480134A0.
Arkadaşlar programramı çalıştırınca bu hataları alıyorum ve programı çalıştıramıyorum...
Hata 1:
Exception EOutOfResources in module KASA.EXE at 0001E408.
Parametre hatalı.
Hata 2:
Access violation at address BFF558C6 in module 'USER32.DLL'. Read of address 480134A0.
Arkadaşlar programramı çalıştırınca bu hataları alıyorum ve programı çalıştıramıyorum...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
S.A.
Programı 98 yüklü bir makinede derlemeyi dene. Orda derlerken bir hata verecekmi?
birde programda yaptığı işlemleri bir txt dosyasına yazdır. hangi işlemi yaparken hata verdiğini bul. ona göre bir çözüm üretilmesi daha kolay olur. kullandığın komponentlerin (tabi kullandıysan) 98 uyumlarını da kontrol etmelisin sanırım.
Kolay gelsin.
Programı 98 yüklü bir makinede derlemeyi dene. Orda derlerken bir hata verecekmi?
birde programda yaptığı işlemleri bir txt dosyasına yazdır. hangi işlemi yaparken hata verdiğini bul. ona göre bir çözüm üretilmesi daha kolay olur. kullandığın komponentlerin (tabi kullandıysan) 98 uyumlarını da kontrol etmelisin sanırım.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Programı 98 kurulu makine de derledim derlerken hata vermiyor. Ama yaptığım işlemleri txt dosyasına nasıl yazdıracağımı açıkçası anlayamadım. Kullandığım companentler 98'de çalışıyor.
Yardımlarınız için teşekkür ederim...
Yardımlarınız için teşekkür ederim...
S.A.
assignfile()
rewrite()
write()
komutlarını kullanarak oluşturabilirsiniz. daha sonra ona göre işlem yapılması gerekli.
komutların kullanımınında yanlışlık yapmış olabilirim. şimdiden kusura bakmayın.
kolay gelsin.
assignfile()
rewrite()
write()
komutlarını kullanarak oluşturabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
assignfile(t,'a.txt');
// t textfile tipinde (yanlış hatırlamıyorsam) olması gerekli;
rewrite(t); //t dosyasını sıfırdan oluşturuyoruz.
//daha sonra satır aralarına writeln(t,'bu satır açlıştı'); şeklinde mesajlar ekliyoruz. böylelikle program hata vermeden önce hangi satır çalışmış hata hangi işlemden sonra gerçekleşmiş bulabiliyoruz.
komutların kullanımınında yanlışlık yapmış olabilirim. şimdiden kusura bakmayın.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama