Sql server 2000 kaç gb ram i destekler (Çözüldü)

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Sql server 2000 kaç gb ram i destekler (Çözüldü)

Mesaj gönderen Asri »

Sql server 2000 de sql server'ın desteklediği max. bellek miktarı ne kadardır.
Kimileri 2 gb diyo bu 2 gb ın sırrı nedir.

Bana matıklı gelmedi ama.

Yani sql server 2000 de ram miktarı yükseldikçe performansı artar mı
mesela 8 gb ram taksak 2003 server a

teşekkürler.
En son Asri tarafından 05 May 2005 10:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Ziraat bankası geçen seneye kadar ms sql server ve 32 Gb ramli makinelerle çalışıyordu.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Arkadaş microsoft la konuştuğunu :) ancak onların 2 gb ın üstünü desteklemediğini söylediğini söyledi. :)

şimdi düşünüyorumda acaba öğle tatilinde temizlikçiyemi denk geldi :)
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Valla benim 32 gb ramli makina alıcak param olsa, Mssqle para vermem. Giderim sybase ase, Db2 veya oracle alırdım herhalde :)
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Bu sql server ın enterprise yada standart ı fark edermi peki ram olayında.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Asri yazdı:Bu sql server ın enterprise yada standart ı fark edermi peki ram olayında.
Evet bu ent. , standart, sürümlerin farkı zaten çoklu işlemci vb. desteklemesi.

Bu arada Ziraat da öyle yaptı zaten öyle yaptı.4 yıl önce Ms Sql Server için Ms e 25 milyon $ :shock: ödedikten sonra.4 ay önce 12 milyon $ a linux + Oracle bir sisteme geçti.Her birinde 5 tane İntel İtanium işlemci ve 32 Gb Ram olan 4 tane sunucuları var.Bu arada bu geçiş işlemini de yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.Emekli maaşlarının ödeneceği bir günde sistem 3 gün off kaldı.Fransadan gelen 22 kişilik bir Oracle ekibi sorunu çözebildi.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

4 yıl önce Ms Sql Server için Ms e 25 milyon $ ödedikten sonra.4 ay önce 12 milyon $ a linux + Oracle bir sisteme geçti.
:shock:
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Ali Erdoğan yazdı:
Asri yazdı:Bu sql server ın enterprise yada standart ı fark edermi peki ram olayında.
Evet bu ent. , standart, sürümlerin farkı zaten çoklu işlemci vb. desteklemesi.

Bu arada Ziraat da öyle yaptı zaten öyle yaptı.4 yıl önce Ms Sql Server için Ms e 25 milyon $ :shock: ödedikten sonra.4 ay önce 12 milyon $ a linux + Oracle bir sisteme geçti.Her birinde 5 tane İntel İtanium işlemci ve 32 Gb Ram olan 4 tane sunucuları var.Bu arada bu geçiş işlemini de yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.Emekli maaşlarının ödeneceği bir günde sistem 3 gün off kaldı.Fransadan gelen 22 kişilik bir Oracle ekibi sorunu çözebildi.
Peki şöyle diyelim.

çift işlemcili bir server ve 8 gb ram de sql server ın hangi sürümü kullanılmalıdır. Sql server standar tam performans ta çalışırmı. Gerek çift işlemciyi gerekse 8 gb ram2i kullanabilirmi.

tşk.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam kusura bakma ama seçim baştan yanlış olunca ne yaparsan yap olmaz. SQL Server'ı bırak. Verdiğin paranın her kuruşuna yazık!

FireBird, yetmez diyorsan Sybase, bu da bana ufak diyorsan Oracle...

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Teşekkür ederim öneriniz için ,

ancak bunu arkadaşım için araştırıyorum ve mikronun sql sürümüne geçiş yapıcaklar. Sanırım Mikro sql server istemiş bu yüzden böyle bir araştırma yapma gereği duyduk.

Kesin bir bilgi alamadığımız için sizlere sormayı daha uygun buldum. Zaten bişey dikkatimi çekti. Forum da sql ve database konusunda çok daha fazla bilgili kiş var.

Sorumu yine tekrarliyim.

çift işlemcili bir server ve 8 gb ram de sql server ın hangi sürümü kullanılmalıdır. Sql server standar tam performans ta çalışırmı. Gerek çift işlemciyi gerekse 8 gb ram2i kullanabilirmi.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ziraat bankası olayına bir açıklık getirmek isterim. Oracle'la görüştüğümüz sırada bu konu da konuşuldu ve orda çok net bir şekilde sorunun kendilerinden kaynaklanmadığı belirttiler. Zannedersem donanım arızası sebebi ile beklemek zorunda kalınmış.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Asri yazdı: çift işlemcili bir server ve 8 gb ram de sql server ın hangi sürümü kullanılmalıdır. Sql server standar tam performans ta çalışırmı. Gerek çift işlemciyi gerekse 8 gb ram2i kullanabilirmi.
Standart Edition
4 İşlemci
2 Gb Ram
1 milyon Terabayt Disk
ve Windows Xp ile çalışıyor...

Enterprise Edition
32 işlemci
64 Gb Ram
1 milyon Terabayt Disk
ve Windows Server 2003 ile çalışıyor

Enterprise Edition (64 Bit)
64 işlemci
512 Gb Ram
1 milyon Terabayt Disk
ve Windows Server 2003 ile çalışıyor
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Kullanılan işletim sistemin de önemi var, 2000 server desteklemiyormuş ama 2003 server destekliyormuş okadar rami. Enterprice da 32 gb a kadar destekliyor. (kaynak: google)

Bir de master da sp_configure procedurünü çalıştırınca orda awe diye bi özellik var, awe enable olursa sql server 4gb nin üzerinde ram desteği vermeye başlıyor.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Ziraat bankası olayında ne oracle ne de RedHat üzerlerine alınmadılar olayı. Haklıydılar da zaten. Programlardan bir tanesindeki tasarım hatasından sistemin bloke olduğu ortaya çıktı. Bunu ortaya çıkarmak neden uzun sürdü asıl ben onu anlayamadım. Sistem freze olur olmaz execution plan lara bakıp cost ları inceleselerdi bunu çok kolay bulabilirlerdi. Gelen ordu da birşey yapmadı zaten, programı düzeltin dedi gitti yanlış hatırlamıyorsam.

SQL konusunda eğer CPU sayısı 4 den az ise ve 2GB den az bellek varsa standart iş görür. Bunun üstüne çıktığınızda enterprise dan başkaca seçenek yok.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

Hepinize yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Gerekli bilgiyi aldım sağolun var olun.