Sql server 2000 kaç gb ram i destekler (Çözüldü)

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
abluka
Üye

Mesaj gönderen abluka »

:shock: :shock: :shock:

selam

ya abiler siz nasıl makineler den basediyorsunuz anlamadım gerçekden yada ben çok geri kalmısım

32 gb ram :s oha

4 işlemci yuh

milyon terabyte yuh otesi :D

bole cihazlar varmı dunyada gerçekden ??
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

undefined yazdı:Valla benim 32 gb ramli makina alıcak param olsa, Mssqle para vermem. Giderim sybase ase, Db2 veya oracle alırdım herhalde :)
konuyla pek alakalı olmayacak ama ben o kadar bi bütçe ile kesinlikle DB2 kullanmazdım. en son kullanacağım veritabanı. Belkide çok iyi bi geçmişimiz olmadığından böyle düşünüyorumdur ama çok aşırı yawaş bi veri tabanı. İnterbase ve mysql de bile DB2 den daha iyi bir sonuç aldım. Bu siteiyi kullanmaya başladığımdan beri FB takılıyorum. Bakalım nasıl bi sonuç çıkacak. Ama bir daha kesinlikle DB2 ye geri dönmem.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Asri »

naile yazdı:Kullanılan işletim sistemin de önemi var, 2000 server desteklemiyormuş ama 2003 server destekliyormuş okadar rami. Enterprice da 32 gb a kadar destekliyor. (kaynak: google)

Bir de master da sp_configure procedurünü çalıştırınca orda awe diye bi özellik var, awe enable olursa sql server 4gb nin üzerinde ram desteği vermeye başlıyor.
@nail , bu dediğinizi biraz daha açabilirmisiniz. Standart edition da mı 2 gb ın üzerine çıkılabiliyor.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Standart'ın max. ram desteği 2 gb mış, oyüzden ondan fazlasını destekleyeceğini sanmıyorum.