ETA muhasebe programı veritabanı aktarımı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Abrak
Üye

ETA muhasebe programı veritabanı aktarımı

Mesaj gönderen Abrak »

selam arkadaşlar;
ETA7 muhasebe programı kullanıyorum cari kart bilgilerini Firebird e aktarmak istiyorum bu konu ile uğraşan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.. Saygılarımla,
Başkasına Olan Saygımız.. Kendimize Olan saygıdır..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

valla hiç eta kullanmadım ama büyük ihtimalle veri tabanı dbase felandır. Database desktop ile dene açmayı. ondan sonra kendi aktarımını yaz. hazır birşeyler varmıdır bilmiyorum.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

mkysoft yazdı:valla hiç eta kullanmadım ama büyük ihtimalle veri tabanı dbase felandır. Database desktop ile dene açmayı. ondan sonra kendi aktarımını yaz. hazır birşeyler varmıdır bilmiyorum.
Bildiğim kadarıyla "Eta"; basit bilgiler dışındaki verileri kendine has bi yöntemle sıkıştırıyor (ya da saklıyor).

Kolay gelsin.
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,

Eta nın kendine özgü bir ascii formatında veritabanı var. Veriyi başka bir vt'ye aktarmanın en kolay yolu eta'nın transfer modülünü kullanarak text ya da dbase gibi basit ve standart bir dosya formatına çevirdikten sonra kendi yöntemlerinle (Delphide kod yazarak ya da DataPump ile) Firebird'e aktarmaktır. (Eta Transfer modülü Eta tarafından ayrıca satılan bir modüldür. eğer sende mevcut değilse demosunu kurarak da bu işlemi yapabilirsin.)
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

dediğiniz modülü araştıracağım tşk ler
Başkasına Olan Saygımız.. Kendimize Olan saygıdır..
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

Transfer modülü elinizde yoksa diye ilave yapıyorum. Ben birkaç kez yapmıştım.
Eta dan cari kartları ve bakiyeleri ile ilgili bir raporu yazıcı yerine dosyaya alabilirsiniz. Zaten standart bir text dosya içine gerekli bilgileri belli bir formatta yazıyor. Ondan sonra text dosyadan okutup kendi veritabanınıza kaydetmek kalıyor.
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)