ODBC hakkında bilgi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye

ODBC hakkında bilgi

Mesaj gönderen mmnckr »

Arkadaşlar ODBC hakkında çok ayrıntılı bir bilgi istiyorum.ne işe yarar? nerde kullanılır? nasıl ayar yapılır? veritabanlarıyla nasıl bağlantı hazırlanır?bu konuda bana yol gösterirseniz çok sevinirim bu bilgiye çok ihtiyacım var.saygılar sevgiler, iyi çalışmalar.
mmnckr
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba çok ayrıntıya giremeyeceğim ama başlangıç için yeterli olabileceğini düşünüyorum ,
kabaca ODBC bir standarttır, bir çok veritabanını tek bir bağlantı standardına dönüştürür, genelde başka Vt uygulamalarıyla iletişime geçmek için kullanılır, ODBC yi destekleyen tüm programlar eğrr bir engellemen yoksa uygulamanın veritabanı ne olursa olsun bağlantı kurup kayıtlar üzeinde istediği işlemi yapabilir, ODBC nin açılımı Open Data Sources Connectivity ( açık veritabanı bağlantısı) olarak özetlenebilir, basit bir örnek vermek gerekirse, MySQL de bir projen var ve ODBC kullanarak erişiyorsun sistemde ODBC sürücüleri yüklenmiş ve VT ne göre set edilmiş durumda hepimizin bildiği Excel i kullanrak MySQL VT deki istediğin bilgiyi Excel e zahmetsizce alabilirsin. ODBC sürücüleri ve konfigurasyonları kullanılan VT ye göre değişiliklik göstermektedir, ama genelde birbirlerine benzer yapılardadırlar anlaşılması kolay ve sade arayüzlere sahip denetim panelleri sunarlar.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mmnckr
Üye

Mesaj gönderen mmnckr »

nasıl kullanıldığı ve ayarları hakkında bilgi veya link verebilecek yokmu arkadaşlar. ilginize teşekkürler.
mmnckr