Şuan da Auto Power Shutdown programında olduğu gibi saat ayarlamasıyla çalışan bir program hazırlıyorum.Istenilen saatte bilgisayarı kapatma vb.. gibi işlemleri yaptırıyorum kafat çalışan bir uygulamayı tamamen sonlandırma ve istenilen bir uygulamayı çalıştırmayı başaramadım.Normal dosya açma işlemi oluyor fakat bazı durumlarda parametreli bir uygulamayı çalıştırmak istediğimde olmuyor.Sizlerden bir örnek göndermenizi rica ediyorum..
Tek istediğim şey istenilen bir uygulamayı çalıştırma ve sonlardırma...
Uygulama sonlandırma ve çalıştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Uygulama sonlandırma ve çalıştırma
SendMessage ile çalışan uygulamanın handle ına WM_CLOSE parametresini göndermeslisin önümde derleyici olmadığı içinuince yazdı:Şuan da Auto Power Shutdown programında olduğu gibi saat ayarlamasıyla çalışan bir program hazırlıyorum.Istenilen saatte bilgisayarı kapatma vb.. gibi işlemleri yaptırıyorum kafat çalışan bir uygulamayı tamamen sonlandırma ve istenilen bir uygulamayı çalıştırmayı başaramadım.Normal dosya açma işlemi oluyor fakat bazı durumlarda parametreli bir uygulamayı çalıştırmak istediğimde olmuyor.Sizlerden bir örnek göndermenizi rica ediyorum..
Tek istediğim şey istenilen bir uygulamayı çalıştırma ve sonlardırma...
SendMessage hangi parametreleri istiyor onu göremiyorum
haa bu arada FindWindow(program adı) fonksiyonu ilede kapatacağın programın handle ını alırsın
Çalıştırmak için
ShellExecute yada WinExec fonksiynlarını kullanabilirsin.
ShellExecute kullanmak için Uses kısmına ShellApi yi eklemen gerekli
Kolay Gelsin..