api'ler

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sailor
Üye

api'ler

Mesaj gönderen sailor »

Merhaba arkadaşlar,
Benim iki sorum olacak:
1-Api'lerin kullanımlarını delphi'nin yardım dosyalarında görebiliyoruz.Fakat burada biraz kapalı bir anlatım var.Bu yardım dosyalarında anlatılanlara bakarak; pratikte bu api'lerdeki parametrelerin yerine gelebilecek gerçek değerlerin neler olduğunu nasıl bilebiliriz?
2-Programlarımızı taşırken hangi bpl dosyalarını taşımamız gerektiğini nasıl bilebiliriz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Allah yar ve yardımcınız olsun.
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Merhaba,

1- Daha detaylı açıklamayı MSDN'de bulabilirsin.

2- program çalışırken yüklenen Dll ve BPl kütüphanelerini Delphide Modules penceresinden takip edebilirisin. View>Debug Windows>Modules
Kullanıcı avatarı
tsamim
Üye

Mesaj gönderen tsamim »

merhabalar bu konula ilgili benimde bir sorum olacak;
uygulamamın exe'sinin küçük olması bakımından project options'da packages seçenğini işaretledim gerçekten exe'nin size'ı küçüldü ancak exe'yi başka makinayı taşıdığımda bpl'leleri bulamadı bunun için yine project options directories'de output bpl yolunu gösterdim ve derledim
bpl'leri oraya atacak gibi mantık kulandım ama benim gösterdiğim yolda bir şey oluşturmadı.

sahiden bu bpl'leri istediğimiz yerde oluşmasını sağlayabiliyormuyuz yoksa
sayın t-hex'in cevabından giderek onları tek tek bulmamız gerekiyor.

Teşekkürler.
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Merhaba,

Bpl'ler zaten daha önceden yüklenmiş bileşen paketlerine ait, o yüzden exe bunları oluşturmaz, bu bpl dosyalarını exe çalışırken yükleyebilmesi için ya exe dosyasının bulunduğu klasöre ya da Windows'da bulunan System32'nin içine atmanız yeterli

Modules pencerisini açtıktan sonra, projenizi delphi içinden çalıştırın, Proje çalışırken Modules penceresinde hangi Bpl ve dll dosyalarının yüklendiği görünecektir, orda adı geçen bpl dosyalarını projenizle birlikte taşımanız gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Dediğinizin detaylı açıklaması 2004 yılı seminer1 de var
şiddetle tavsiye editorum izleyin.......
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.