bu komutla ses dosyası çalıyor ama uygulama kapandığı zaman windows şu şekilde hata raporu üretiyor,program yanlış bir uygulama gerçekleştirdi ve kapatılacak diye ve programı sonlandırmıyor.görevyöneticisne baktığımda exe nin çalıştığını görüyorum ve işlem sonlana kadar hata raporu üğretmeye deva mediyor.bu hata neden kaynaklanabilir.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Hocem bende çalışmadı o kod nedense zannedersem siz orda istediğiniz ses dosyasını çalmaya çalışıyorsunuz.ben windows un kendi seslerini ççalmaya çalıştım.eklemem gereken unit falanmı var anlamadım.
procedure TForm1.Kapat1Click(Sender: TObject);
begin
if application.MessageBox('Programdan Çıkmakmı İstiyorsunuz ?','Uyarı',mb_iconquestion or mb_yesno or mb_defbutton2)=idyes then
close;
end;
procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
var
c:word;
begin
if form1.MDIChildCount>0 then
begin
showmessage('Kapatılmamış Pencereler Var Lütfen Kapatınız !,'+#13+'ve Ondan Sonra Çıkmayı Deneyiniz');
abort;
end
else
begin
application.terminate;
end;
end;
procedure TForm1.Kapat1Click(Sender: TObject);
begin
if application.MessageBox('Programdan Çıkmakmı İstiyorsunuz ?','Uyarı',mb_iconquestion or mb_yesno or mb_defbutton2)=idyes then
close;
end;
procedure OnCloseQuery;
var
i:integer;
begin
i:=application.messagebox('Program kapatilsin mi?','Soru !',mb_ YESNO+mb_ICONQUESTION+mb_DEFBUTTON2);
if i=IDNO then CanClose:=False;
end;
Hocam sorunu hallettim bende anlamadım neden böle birşye yaptı..
Implementation altıncaki uses satırına sharemem diye birşey yazmışım zannedersem bu dll dosyası çağırmak içindi.ne zaman yazdım neden yazdım hatırlamıyorumda hata ondanmış onu sildim hiç bişiy kalmadı eskisi gibi çalıştı ama aklıma takılan ben o uniti uses satırına yazdığımda tekarar hata verirse ben o unit lazım olunca kullanamam.yine de araştırmaya devam edeceğim.teşekkür ederim ilginize.