treeview

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sevalege
Üye

treeview

Mesaj gönderen sevalege »

merhabalar benim sorum su:
VERİTABANIMDA
konu baslıgı, kategorı ,icerik bilgileri var .
ben treeview kullanarak kategoriler dizin olacak ,kategorı secincede o kategorideki konular gorunecek, yani windowstaki gibi uzerlerine tıklayınca icerigini gormek istiyorum cvplarsanız sevinirim.(icerikler memoda gorunecek.) bunu yapabilecegim kodlar varsa gonderebilirmisiniz. :?:
Kullanıcı avatarı
m_ekici
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen m_ekici »

Delphinin std. örneklerinde (Delphi 6 da var) customdraw var. incelersen yanına bir memo koyarak yapabilirsin.
gorecelik
Üye
İletişim:

Re: treeview

Mesaj gönderen gorecelik »

sevalege yazdı:merhabalar benim sorum su:
VERİTABANIMDA
konu baslıgı, kategorı ,icerik bilgileri var .
ben treeview kullanarak kategoriler dizin olacak ,kategorı secincede o kategorideki konular gorunecek, yani windowstaki gibi uzerlerine tıklayınca icerigini gormek istiyorum cvplarsanız sevinirim.(icerikler memoda gorunecek.) bunu yapabilecegim kodlar varsa gonderebilirmisiniz. :?:
öncelikle yeni bir comp yazmalisin yada hazir bi dbtreeview kullanmal1s1n kendim yazarim diyorsan datada su mantii kullan ben öyle yapmistim

bir id birde parent fieldlari olsun
treede ekleme yapinca hangi kayitin üstündeysen o kayidin id nosunu yeni eklenenin parent nosuna at çairirkende bi döngüyle parentleri idlerin alt1na al treede gezinirkende datalink kismindan datadada gezinmeyi gerçeklestir data sonrada master detail bi balanti yap bitsin
sevalege
Üye

treeview

customdrow da veritabanından alınan birsey yokki dbtreeview i nerden bulabilirim bircok yerden indirdim fakat kullanamadım elinizde varsa mailime gonderebilirmisiniz? sevalegemyo@yahoo.com
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

GOOGLE ==>> dbtreeview delphi

dersek , karşımıza sonuçlar çıkıyor :wink:
sevalege
Üye

dbtreeview

sonuc cok cıkıyor fakat kullanılabildigim yok