Merhaba Arkadaşlar,
ilginç bir durum cereyan etti ve işlerimi karıştırdı. şöyleki;
benim DB de tutulan örneğin 85.56 die bir rakamım var
bunu listelediğim raporlarda Fieldin DisplayFormat özelliğini ,##.00 şeklinde belirtiyorum yani virgülden sonra 2 basamak göstersin die, ama örneğin 85.5612 die bir küsüratlı rakamı aynen virgülden sonra 4 hane gösteriyor nasıl bir yapı kullanmalıyım.
Teşekkürler.
Display Format ile ilgili..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Display Format ile ilgili..
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
merhaba propertiesinde currency (currency edit vs ) seçili olmalı ve query'de fieldın propertiesinde de currency true seçili olması gerekiyor.
Ayrıca Vt'de bu tür alanları double olarak tanımlayın (firebird)
Ve bu konuda dikkat etmeniz bir konuda bu field'ı matamatiksel işlemlerde kullanacak ve 2 haneden fazla hassasiyet sizin için yanlış seçenekse vt'ye kaydederken 2 haneli kaydetmeniz gerekiyor bu konudada arama yaparsanız(yuvarlamalar) ile ilgili konusu geçmişti.
Ayrıca Vt'de bu tür alanları double olarak tanımlayın (firebird)
Ve bu konuda dikkat etmeniz bir konuda bu field'ı matamatiksel işlemlerde kullanacak ve 2 haneden fazla hassasiyet sizin için yanlış seçenekse vt'ye kaydederken 2 haneli kaydetmeniz gerekiyor bu konudada arama yaparsanız(yuvarlamalar) ile ilgili konusu geçmişti.
merhaba ,
sorun buraya yazarken ,##.00 şeklinde yazdığım formatlamanın aslında ,00.## şeklinde yapmış olduğumdan kaynaklanıyormuş düzelttim.
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
sorun buraya yazarken ,##.00 şeklinde yazdığım formatlamanın aslında ,00.## şeklinde yapmış olduğumdan kaynaklanıyormuş düzelttim.
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr