formda o forma hangi formdan geldiğimizi anlamak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
formda o forma hangi formdan geldiğimizi anlamak
merhabalar başlık biraz karışık oldu ama örnek verince daha anlaşılır olacak
misal
programda kullandığım bir tane rapor formum var fast report ile oluşturduğum bütün reportları o form üzerinden işleme sokuyorum
buraya kadar güzel
sorunmu?
sorun şudur
misal olarak bir reçete birde uygulama formum olsun
reçete formunda hazırladığım raporun çıktısını aldığımda rapor formumu kapattığım zaman reçete ekranına (yane reçete formuna)
uygulama formunda hazırladığım raporun çıktısını aldığımda rapor formumu kapattığım zaman uygulama formuna dönsün
ennihayetinde;
rapor formunda o forma recete formundanmı
yoksa uygulama formundanmı? geldim deyip rapor formumu kapatıp
reçete formuna dönmek yada uygulama formuna dönmek istiyorum
kusura bakmayın anlaşılır olabilmesi için elimden geleni yaptım
misal
programda kullandığım bir tane rapor formum var fast report ile oluşturduğum bütün reportları o form üzerinden işleme sokuyorum
buraya kadar güzel
sorunmu?
sorun şudur
misal olarak bir reçete birde uygulama formum olsun
reçete formunda hazırladığım raporun çıktısını aldığımda rapor formumu kapattığım zaman reçete ekranına (yane reçete formuna)
uygulama formunda hazırladığım raporun çıktısını aldığımda rapor formumu kapattığım zaman uygulama formuna dönsün
ennihayetinde;
rapor formunda o forma recete formundanmı
yoksa uygulama formundanmı? geldim deyip rapor formumu kapatıp
reçete formuna dönmek yada uygulama formuna dönmek istiyorum
kusura bakmayın anlaşılır olabilmesi için elimden geleni yaptım
type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
Hocam bir ini dosyaya hangi formdan geldiğini yazarsan geriye dönerken dosyadan okut ona göre işlem yaptır, anladın galiba artı arama yaparsanda bu konu hakkında çok bilgi bulacaksın.hatta daha öncede ben forma sormuştum buna benzer soru ve husonet hocamın verdiği cevap vardı.kolay gelsin..
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
ini dosyasi da olsa degisken de olsa report formu normal form dan bagimsiz olarak calisiyor. öyle ise form dan onclose eventi alinamayacak tir. onclose alinamadigi gibi de hangi form dan geldiysen o forma geri dön diye bir komut verilemeyecek tir.
umarim olayi dogru anlamisim dir..
fakat söyle bir imkan olabilir. eger preview penceresini kendin programlarsan report kapatildiginda kendi programlamis oldugun preview formunun onclose eventinde islem yaptirabilirsin...
söyle ki, preview formunun public bölümüne Boolean atarsin. ve preview penceresine gecerken eger Form1 den geciyorsan True Form2 den geciyorsan False yaparsin. preview in de onclose event inden eger True ise Form1 e dön, eger False ise Form2 ye dön gibi bir islem yaptirabilirsin...
yardimci olabilmisim dir insaAllah
Kolay gelsin...
umarim olayi dogru anlamisim dir..
fakat söyle bir imkan olabilir. eger preview penceresini kendin programlarsan report kapatildiginda kendi programlamis oldugun preview formunun onclose eventinde islem yaptirabilirsin...
söyle ki, preview formunun public bölümüne Boolean atarsin. ve preview penceresine gecerken eger Form1 den geciyorsan True Form2 den geciyorsan False yaparsin. preview in de onclose event inden eger True ise Form1 e dön, eger False ise Form2 ye dön gibi bir islem yaptirabilirsin...
yardimci olabilmisim dir insaAllah
Kolay gelsin...
kıdemsiz üye
-
- Üye
FastReport içine Script yazarak sanırım halledebilirsin. FastReport un resmi sitesinde FastScript örnekleri olacaktı. Daha önce denemedim sadece fikir veriyorum.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kod: Tümünü seç
var
VAR_FORM : TForm;
ilgili raporu cagiracaginiz her yerde bir onceki satıra
VAR_FORM:=FRM_RECETE; //Şu an bulunulan Form
Artik rapor formunuzun onclose olayında elinizdeki VAR_FORM değişkeni bu raporu cağıran formdur. İster onun visible ını true yapın ister aktif yapın ne isterseniz yapın

* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... 
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler...
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır...

* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler...

* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır...

-
- Üye
verdiğiniz cevapları inceledim
en basit çözüm olarak @sonuncusado bir çözüm önerdi ama programda bu benim işime yaramaz
verdiğiniz cevaplar hep iki form üzerine ve bunun için boolean kullanmamamı tavsiye etmişiniz ama ben sadece örnek olarak iki form verdim ama programın içinde 5 adet rapor çıktısı alıyom yane gene işe yaramaz @husonet dediğini bi incelicem ama ne kadar faydalı olacak bilmiyorum
@fahrettin demek istediğini anlamadım
en basit çözüm olarak @sonuncusado bir çözüm önerdi ama programda bu benim işime yaramaz
verdiğiniz cevaplar hep iki form üzerine ve bunun için boolean kullanmamamı tavsiye etmişiniz ama ben sadece örnek olarak iki form verdim ama programın içinde 5 adet rapor çıktısı alıyom yane gene işe yaramaz @husonet dediğini bi incelicem ama ne kadar faydalı olacak bilmiyorum
@fahrettin demek istediğini anlamadım

type
Tform1 = class(Tform)
Tform1 = class(Tform)
@Fahrettin Hocamın dediği bence en kolay yol. her Formdan ulaşabildiğin bir global değişkeni tanımla
Daha Sonra Formadan
Herhangi bir formdan daha sonra Bu formu özellikerini Hangiform değişkeninden kullanabilirsin
gibi
var
Hangiform=Tform
HangiForm:=simdikiform
HangiForm.show
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
mrb. arkadaşlar naçizane fikrimi yazmak istedim.
form1'en form2'ye gittiğinde form2 içinde işlem yaparken form1'denmi yoksa başka bir formdanmı geldiğini öğrenmek istiyorsun anladığım kadarıyla. bunun için form2'ye 1 adet edit koy visiblesini true yap,
form1'den form2yi çağırmadan önce form2.edit1.text := 'form1' atamasını yap bu şekilde form2'deki editin çeriğinde senin form2'ye gelmeden önce hangi formdan geliyorsan o formun ismini atamış olursun
form2 içindede edit1in içeriğine göre hangi forma dönmek istiyorsan o işlemi yaptırırsın . iyi çalışmalar
form1'en form2'ye gittiğinde form2 içinde işlem yaparken form1'denmi yoksa başka bir formdanmı geldiğini öğrenmek istiyorsun anladığım kadarıyla. bunun için form2'ye 1 adet edit koy visiblesini true yap,
form1'den form2yi çağırmadan önce form2.edit1.text := 'form1' atamasını yap bu şekilde form2'deki editin çeriğinde senin form2'ye gelmeden önce hangi formdan geliyorsan o formun ismini atamış olursun
form2 içindede edit1in içeriğine göre hangi forma dönmek istiyorsan o işlemi yaptırırsın . iyi çalışmalar