Databasedeki gerekli verileri geri alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Databasedeki gerekli verileri geri alma
Merhaba arkadaşlar
Yaptığım programda yıl sonunda devir yapılacak ve databaseyi yeniden(boş olarak )kullanmaya başlayacağım.Ama cari ve stok kayıtlarımı tekrar nasıl geri aktarabilirim, bunu bilemiyorum.
ben interbase kullanıyorum.Acaba bu başka türlü mü yapılıyor.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımlarınız içim Teşekkürler.
Yaptığım programda yıl sonunda devir yapılacak ve databaseyi yeniden(boş olarak )kullanmaya başlayacağım.Ama cari ve stok kayıtlarımı tekrar nasıl geri aktarabilirim, bunu bilemiyorum.
ben interbase kullanıyorum.Acaba bu başka türlü mü yapılıyor.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Yardımlarınız içim Teşekkürler.
bunu nasıl yapabilirim biraz meseleyi açarmısınız..
Ben bütün verileri istemiyorum.Carileri ve stok ları alayım yeter. Sizin dediğiniz yolla verilein hepsini mi yoksa GDB dosyasının içindeki her hangibir tabloyu mu alabiliyoruz.Bana sadece gerekli tablolardaki veriler lazım.
Birde datapump'ı kullanmasını bilmiyorum nasıl öğrenebilirim
Teşekkürler..
Ben bütün verileri istemiyorum.Carileri ve stok ları alayım yeter. Sizin dediğiniz yolla verilein hepsini mi yoksa GDB dosyasının içindeki her hangibir tabloyu mu alabiliyoruz.Bana sadece gerekli tablolardaki veriler lazım.
Birde datapump'ı kullanmasını bilmiyorum nasıl öğrenebilirim
Teşekkürler..
Bunun için ibexpert i kullanmanı öneririm. Önce Db nni boş yedeğini al
daha sonra. IBX in içinden Plugins den datapump ı çalıştır. Source Destination DBleri seç oradan istediğin tabloları işaretleyip atabiliyorsun.
ikinci yol. Databasinin kopayala içinden cari ve stok haricindekileri sil.
daha sonra Backup alip bir restore et Db yi.
NOT: Bu işlemleri yaparken tablolar arası relation lara ve Triggerlara dikkat et.
Kolay Gelisin.
daha sonra. IBX in içinden Plugins den datapump ı çalıştır. Source Destination DBleri seç oradan istediğin tabloları işaretleyip atabiliyorsun.
ikinci yol. Databasinin kopayala içinden cari ve stok haricindekileri sil.
daha sonra Backup alip bir restore et Db yi.
NOT: Bu işlemleri yaparken tablolar arası relation lara ve Triggerlara dikkat et.
Kolay Gelisin.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
S.A.
verileri silmek bana pek uygun gelmiyor. çünkü kullanıcı her an yav şu geçen senenin faturalarına bir bakayım dese ne yapacaksın. abi yedekleri yükleyin bakın sonra geri yükelyin falan....
forumda bu konu ile ilgili ya fahrettin abinin yada recep abinin güzel bi yazıları vardı ama şuan yerlerini tam hatırlamıyorum.
kolay gelsin.
verileri silmek bana pek uygun gelmiyor. çünkü kullanıcı her an yav şu geçen senenin faturalarına bir bakayım dese ne yapacaksın. abi yedekleri yükleyin bakın sonra geri yükelyin falan....
forumda bu konu ile ilgili ya fahrettin abinin yada recep abinin güzel bi yazıları vardı ama şuan yerlerini tam hatırlamıyorum.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Benim hersene yaptığım bir uygulama. Programım 2004 ü aynı şekilde kalıyor. 2005 için aynı datalar oluşturuluyor. Yukarıda anlattığım işlemlerde ki gibi silip 2005 i oluşturuyorum. Cari devirleri yapılıyor.
Ben program çalışınca bir menü ile 2004 e mi 2005 e mi girmek istediklerini soruyorum. ordan 2005 e veya 2004 geçiş yapıyorlar. birkaç ay sonra 2004 ü kapatıyoruz. zaten eksiklik falan olursa o zaman ortaya çıkıyor.Data Transfer etmekte relation lar trigger lar biraz problem olduğunu söylemiştim. 2002 den beri her yıl için bu yöntemi kullandım.
Ben program çalışınca bir menü ile 2004 e mi 2005 e mi girmek istediklerini soruyorum. ordan 2005 e veya 2004 geçiş yapıyorlar. birkaç ay sonra 2004 ü kapatıyoruz. zaten eksiklik falan olursa o zaman ortaya çıkıyor.Data Transfer etmekte relation lar trigger lar biraz problem olduğunu söylemiştim. 2002 den beri her yıl için bu yöntemi kullandım.
I love my car.
Blog Yaptık
Blog Yaptık
Bende P206 ve mkysoft arkadaşların bahsettiği gibi bir yöntem ile sene sonu devir işlemlerimi yapıyorum. Bu şekilde bir modül hazırlaman için 2005 yılı tablolarından hangilerinin 2006 yılına boş olarak devredilecek, hangileri dolu olarak devredilecek öncelikle bunları tam olarak belirlemen gerekli daha sonraki etapta devir işlemini yapman için programından bulunduğun seneyi bir arttırarak yeni senenin klasörünü oluşturman gerekli ve burada ilk olarak dosya kopyalama komutu ile 2006 yılına aynen devredilecek tablolarını ilk olarak aktarmalısın. Daha sonra boş olarak devredilecek tablolarını eğer table kullandıysan
Formunda Query kullandıysan
şeklinde bir kod ile boşaltarak yeni seneye devir edebilirsiniz ama bu işlemi yapmadan önce aktaracağınız datalarının yeni yılının yolunu belirlemeyi sakın unutmayın. Aksi takdirde eski bilgilerinizden de olabilirsiniz.
Bu şekilde devir işlemini tamamladıktan sonra yıllar arasında geçiş yapabilmeniz için bir tane arşiv formu oluşturun ve burada arşive attığınız yılları görüntüleyin kullanıcı burada hangi yılı seçerse database'in yolunu bu doğrultuda değiştirerek kişinin seçtiği yıla ait bilgileri ekrana getirebilirsiniz.
Fikir olarak belki bu şekilde olabilir. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin...
Kod: Tümünü seç
örnekable.Emptytable
Kod: Tümünü seç
database1.open;
Query1.Close;
query1.sql.commatext:='delete from tablonuzun adı';
query1.execsql;
Bu şekilde devir işlemini tamamladıktan sonra yıllar arasında geçiş yapabilmeniz için bir tane arşiv formu oluşturun ve burada arşive attığınız yılları görüntüleyin kullanıcı burada hangi yılı seçerse database'in yolunu bu doğrultuda değiştirerek kişinin seçtiği yıla ait bilgileri ekrana getirebilirsiniz.
Fikir olarak belki bu şekilde olabilir. Umarım işinize yarar. Kolay gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...