quick reportta master detail yapısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

quick reportta master detail yapısı

Mesaj gönderen mucar »

selamlar, quick reportta raporlarla uğraşıyorum. ama bir noktada takıldım.

ÖR:

tablo1
______
faturano (PK)
fat_tarihi
fat_saat
firmano
...

tablo2
________
id (autoinc, PK)
faturano
urunno
urunadet
...

tablo3
______
urunno
urunadi
urunbilgisi
...

tablo4
______
firmano
firmaadi
firmaadres
...

Bu şekilde bir veritabanımız olduğunu düşünelim. Burada ben raporda, üst kısımda tablo1'deki alanların, alt kısımda ise tablo1deki faturano alanındaki değere ilişkin tablo2 deki urunnolarına ait olan urunadlarının listelenmesini istiyorum. Yani ornek rapor çıktısı şu şekilde olmalı;

FATURA NO : 1 FİRMA ADI: DENEME
FATURA TARİHİ: 01.01.2005 SAAT : 10:00

Ust bilgileri listeletiyorum, alt bilgilerden ise sadece bir tanesini gosteriyor bende. Ne kadar uğraştıysam da olmadı. Qreportun master-detail demosunu da inceledim ama yine de olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Bu gibi master detail ilişkili raporları QR da TQRSubDetail bilşenini kullanarak yapabilirsiniz. Kullanımı kısaca şöyle;
Forma bir Detail bant ve SubDetail bant yerleştiriniz. Detail banta görünmesini istediğiniz ana tablo alanlarını yerleştiriniz SubDetail e de detay tablo alanlarını yerleştirdikte sonra SubDetail in Master özelliğine QuickRep nesnesini bağlayın ama unutmayın QuickRep nesnenizin Dataset i ana tablonuza bağlı olmalıdır.
Bu arada Datasetlerinizin doğru olarak ilişkilendirildiğini varsayıyıorum.
haricinde özel bir ayarlamaya ihtiyaç yok iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

qreportta tqrsubdetail nesnesi yok bende. bir tane band koyup onun bandtype'ını subdetail yaptım aynı şey mi bilmiyorum ama. ve bu nesnenin üzerine detay tablosunun alanlarını koydum. fakat bunun master alanı yok, bir de benim detay tablomda faturano değil de id diye bir primary key var. ben bunun için query2'nin sqline "select * from tablo2 where faturano=:faturano" gibi bir şey yazıp buradan gelen alanları mı koyacam subdetaile, yoksa bir adotable koyup onun mastersource'u olarak tablo1 i mi seçecem. ben hepsini denedim yine de olmadı master değil de linkband özelliği var onu da detail bandı olarak seçtim yine olmadı :(
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba,
QuicReport un versiyonu kaç ? Olması gerkiyor mesela delphi5 ile birlikte gelen QR da var. hemen QuickRep nesnesinin yanında yani 2.bileşen.
bantın bandtype özelliğini subdetail yaptığınıza oluşan nesne farklı bir nesne sorun olabilir.
QR versiyonu nedir?
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mucar
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen mucar »

çok teşekkürler yardımlarınız sayesinde hallettim. nasıl olduysa benim qrsubdetail qreport bileşenleri arasından gitmiş. siz versiyonu sorunca bakmak için listede farkedip ekledim tekrar. ve dediğiniz gibi yapınca sorunsuz oldu. çok teşekkür ederim ;)
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"