Delphi7 de hatanın yerini yanlış gösterme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Delphi7 de hatanın yerini yanlış gösterme

Mesaj gönderen vampir261 »

Forumda bahsi geçtimi bilmiyorum aramada pek uygun bir sonuç bulamadım.
Sorunum şöyle ki derleyici derleme esnasında programda olan hataları tespit ediyor ancak hatayı hatanın bir yada birkaç satır üzerinde gösteriyor. yani hatanın olduğu değil daha yukarıdaki bir satırı kırmızıya boyuyor. bu ne biçim hata diyenleri duyuyorum ama böyle oluyor. bu esnada örneğin datamodule1.taksit. yazıp nokta koyduktan sonra açılır listede seçebileceğim kodlar da gelmiyor elbette ctrl+space yaptığım zamanda karşıma birşey çıkmıyor. verdiği hata mesajı da "
"Unable to invoke Code Completion dua to errors in source code
yardımlarınızı bekliyorum ii çalışmalar
cebrail
Üye

Mesaj gönderen cebrail »

Marhaba,

Hatırladığım kadarıyla delphi 7 hata mesajlarını değilde bi üst satırı gösteriyordu. Yani bu normal.
vampir261 yazdı:örneğin datamodule1.taksit. yazıp nokta koyduktan sonra açılır listede seçebileceğim kodlar da gelmiyor elbette ctrl+space yaptığım zamanda karşıma birşey çıkmıyor.
Nokta koyunca seçilecek listenin gelmesi için datemodule' nüzün bulunduğu unit ismini uses bölümüne eklemelisiniz.

Kolay gelsin,
İyi çalışmalar...
cebrail
Üye

Mesaj gönderen cebrail »

Merhaba,

Hatırladığım kadarıyla delphi 7 hata mesajlarının olduğu satırı değilde bi üst satırı gösteriyordu. Yani bu normal.
vampir261 yazdı:örneğin datamodule1.taksit. yazıp nokta koyduktan sonra açılır listede seçebileceğim kodlar da gelmiyor elbette ctrl+space yaptığım zamanda karşıma birşey çıkmıyor.
Nokta koyunca seçilecek listenin gelmesi için datemodule' nüzün bulunduğu unit ismini uses bölümüne eklemelisiniz.

Kolay gelsin,
İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

@Cebrail kardeşim o sadece bir örnekti yani Edit1. de de nokta koyunca liste açılmıyor. Elbette datamodulden birşeye bağlanmaya çalışacaksam uses kısmında bunu yazıyorum. projemde 20 ye yakın unit var ama sadece bu unite mahsus bir hata bu acaba unitte büyük bir yanlışlık mı yaptım. önemli bir kodumu sildim acaba yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca gecenin bu geç vaktinde cevap yazma zahmetine girdiğiniz içiin teşekkür ederim.
cebrail
Üye

Mesaj gönderen cebrail »

Merhaba,

Başka bi yerde hata varmı bilemiyorum ama bence öncelikle delphiye ve pc ye bi reset atmayı deneyin. Oda olmazsa yeni bi form açın ve bu olayların gerçekleşip gerçekleşmediğine bakın. Eğer yeni formda hata yoksa ilgili formunuzda hata vardır. Hatayı göremezseniz bence yeniden oluşturun.

Aklıma başka bişey gelmiyo :roll:

Kolay gelsin,
İyi çalışmalar...

NOT : Yukarıdaki mesajı düzeltiyim derken iki defa yazmışım :oops:
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Re: Delphi7 de hatanın yerini yanlış gösterme

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Bahsettiğiniz olay sanırım Delphiden çalıştırılan programın runtime esnasında verdiği hata olayı..Delphi hata oluşan işlemin devamına odaklanır bu gibi durumlarda. Uzun uzun procedure yazarsınız, bir yerde procedureyi çağırırsınız ancak kırıldığı yer procedure olmasına rağmen çağırdınız satırın devamına gider..

Diğer olaya gelince;
Program kırıldığı (kırılma kelimesi yanlış kullanılıyor burda bence) zaman aslında exe hala çalışıyor.Delphi exe çalışırken tod tamamlama desteğini pasif hale getiriyor.Aslında buna ben de takıldım bi dönem, olsa iyi olurdu ama maalesef (ya da biz bilmiyoruz kimbilir).

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Aynı olay bir zamanlar benim de başıma gelmişti. 3 veya 4 satır aşağıdaki hatayı farklı satırlarda gösteriyordu. Bir süre böyle çalışmıştım. Fakat nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum, muhtemelen yeniden kurmuşumdur :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Projenizde aynı isimde 2 unit var muhtemelen. Delphi de size göre yanlış olan unit'i gösteriyor. Proje klasörünü başka bir yere taşıyıp bütün pas dosyalarının isimlerini ve project source'u gözden geçirin. Başıma gelmişti.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Daha önce 3-5 kez benim başıma böyle bir problem gelmişti.
Source kodun içinde görünmeyen ascii karakterler olduğunu tespit etmiştim (Ascii(32) den küçük karakterler, LineBreak hariç). Bunları istersen basit bir kod yazarak tespit edebilirsin ve eğer sorun buysa yine kodla bu karakterleri ortadan kaldırabilirsin.
Ben şöyle bir şey yaparak da problemi çözmüştüm:
Unit'in içeriğinin tamamını seçerek hafızaya aldım. Sonra NotePad'i açarak hafızayı buraya yapıştırdım. Bu farklı karakterler NotePad'de görünüyordu veya yok oluyordu. Bunları tespit edip sildim. Sonra NotePad'i hafızaya alıp unit'in içine yapıştırdım.

Eğer sorun olan unit'i e-maille gönderirsen ben de bakabilirim. (hcan1969@yahoo.com)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Hepinize günaydın ve hayırlı Cumalar. akşam geç yattım da ancak uyanabildim :oops: verdiğiniz güzel ve farklı çözüm önerileri için teşekkür ederim deneyip sonucu buraya yazacağım. herbirinize çok teşekkür ederim. ii çalışmalar