merhaba arkadaşlar
yaptığım program ağda çalışıyor ve veri tabanına ağdan kayıtta yapılıyor, internet üzerindende yapılan kayıtlardan rapor alınabiliyor ama şöle bi problem var kayıt yapıldığında kayıt yapıldığın prog. yeniden kapatılıp açılmayınca yeni yapılan kayıtları göstermiyor, problem nereden kaynaklanıyor acaba her yapılan kaydın anında prog. açıkken görünmesini istiyorum...ibquery lerin afterpost,afterdelet,afterrefresh olaylarına
dataset1.refresh diyerek yapılan değişiklikleri görebilirsin.
dataset in refresh sql ini "select * from tablo" olarak ayarla ve değişiklikleri görmek istediğinde dataset1.refresh yap.
Eğer ağdaki diğer makinelerde haberdar olsun diyorsan,firebirddeki tablonun tüm triggerlarına bir event yerlerştir ve uygulamandan bu eventı takip ederek eğer tablo edit mod da değilse refresh edilmesini sağla.Ancak ağda çalışan programında çok büyük bir veri yükü varsa bunu yapmak programı bayağı kasacaktır.
arkadaşlar bir cevap bekliyorum nasıl yapabilirim benim bildiğim kadarıyla query nin afterpost a transaction.CommitRetaining yazmak yeterli olması gerekiyor ama olmuyor...
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA
CommitRetaining yaptığında Transaction da yaptığın işlemleri veritabanı üzerinde kalıcı hale getirirsin. Fakat diğer kullanıcının bu tablodaki bilgileri görebilmesi için DataSet i Rehresh yapmak yetmiyor Kapatıp açmak hatta IBDatabase i de kapatıp açmak gerekiyor Burada IBDatabase yerine;
Valla Ben Şu CommitRetaining e bir türlü ısınamadım direk Commit kullanıyorum. Oda Datasetleri kapatıyor ama. Ben zaten her form Açılışında data setleri manuel açtırıp kontrol ettiğim için benim izlediğim yolda bir problem yaşamıyorum.