mevcut doaylarım ib 6.0.2 de bunları fb 1.5 a geçirmeyi düşünüyorum.
bu konuyla ilgili bazı sorular aklım takılıyor.
(datalarımda milyondan fazla kayıt var cokkullanıcılı calısıyor win2003 server kullanıyorum.)
1) fayda sı veya zararı ne olur
2)aynı dosyayı dogrudan mı kullanmalıyım yokda metasını alıp fb de yenıden create etmelımmıyım.
3) yoksa fb 2.0 ı mı beklıyeyım.
4) yoksa ugrasmaya degmez cok bır faydası yok mu ?
tesekkur ederim
interbase den fbird 1.5 gecis
interbase den fbird 1.5 gecis
En hayırlınız İnsanlara faydalı olanlarınızdır (hs)
Selamlar,
Tavsiyem, METADATA'yı alıp FB'de yeniden Create etmen. Aralarında bir fark olmadığı söylense de (alt tarafta muhakkak farklar vardır) bu sebeple bu yöntemi izlemelisi.
Programların açısından (bildiğim kadarı ile) hiç bir değişikliğe ihtiyacın yok.
Data'larını da herhangi bir DATAPUPM utility'si ile gerçekleştirebilirsin.
Upscene'nin DBWorkbench'inde doğrudan Database Migration wizard'ı vardı onunla IB'den alıp FB'ye rahatlıkla yapabilirsin. Herşeyi o yapıyor
FB 2.0'ı bekleyeyim mi diyorsun eğer çok kritik bir uygulama değilse, hiç bekleme Alphasıyla başla. Ama kritik bir uygulama ise, o zaman daha sağlam ve durağan hale geçmiş olan FB 1.5'i kullan.
Kolay Gelsin
Tavsiyem, METADATA'yı alıp FB'de yeniden Create etmen. Aralarında bir fark olmadığı söylense de (alt tarafta muhakkak farklar vardır) bu sebeple bu yöntemi izlemelisi.
Programların açısından (bildiğim kadarı ile) hiç bir değişikliğe ihtiyacın yok.
Data'larını da herhangi bir DATAPUPM utility'si ile gerçekleştirebilirsin.
Upscene'nin DBWorkbench'inde doğrudan Database Migration wizard'ı vardı onunla IB'den alıp FB'ye rahatlıkla yapabilirsin. Herşeyi o yapıyor

FB 2.0'ı bekleyeyim mi diyorsun eğer çok kritik bir uygulama değilse, hiç bekleme Alphasıyla başla. Ama kritik bir uygulama ise, o zaman daha sağlam ve durağan hale geçmiş olan FB 1.5'i kullan.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Yurdum ceday ı güzel açıklamış
benim tavsiyemse mutlaka backup ve restore. yani eski sistemle backup alıp yeni versiyonla restore edilmesi. Şimdiye kadar okuduğum tüm yazılarda bunu söylüyolardı. hatta her versiyon değişikliği için bunu öneriyorlar.
Bencede kritik projeyse(ben daha 2.0 kurmadım dahi) 2.0 kullanma. fb ye geçersen avantajın geliştirilen teknolojiye ayak uydurmuş olursun, ileride geliştireceğin yada yapman gereken bir şeyi çok kolay ve güvenli yapma şansın olur
Kolay gele

Bencede kritik projeyse(ben daha 2.0 kurmadım dahi) 2.0 kullanma. fb ye geçersen avantajın geliştirilen teknolojiye ayak uydurmuş olursun, ileride geliştireceğin yada yapman gereken bir şeyi çok kolay ve güvenli yapma şansın olur
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
2003 ile ib 6.0 yavaş çalışmıyor mu?
bu tür bir sorun yüzünden ib 6.0 ile çalışan uygulama için 2003 servera fb 1.5 yükledim ve her hangi bir değişikliğe gerek kalmadan programı çalıştırdım.
karşışlatığım tek sorun şu oldu
lakap belirtmediğim bazı joinli sqller, ib 6.0 ile sorunsuz çalışırken fb 1.5 te "fieldin hangi tabloya ait olduğu belirsiz" diye bir hata mesajı ile karşılaştım.
bu tür bir sorun yüzünden ib 6.0 ile çalışan uygulama için 2003 servera fb 1.5 yükledim ve her hangi bir değişikliğe gerek kalmadan programı çalıştırdım.
karşışlatığım tek sorun şu oldu
lakap belirtmediğim bazı joinli sqller, ib 6.0 ile sorunsuz çalışırken fb 1.5 te "fieldin hangi tabloya ait olduğu belirsiz" diye bir hata mesajı ile karşılaştım.