watch nasıl eklenir?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cfyasar
Üye

watch nasıl eklenir?

Mesaj gönderen cfyasar »

program çalışırken bir değişkenimin değeri değişiyor. nasıl değiştiğini bulamadım. watch a değişkenimi ekleyip programı çalıştırıyorum ama sonuç olarak o değişkene programın neresinde erişilip değerinin değiştiğini göremiyorum. breakpointte çare olmadı. çünkü değişkenimi değiştiren kod parçasında kullanmıyorum ve değerini göremiyorum. program çalışırken değişkenin değerinin hangi satırda değiştirildiğini nasıl öğrenebilirim.
öğrenmek, zorlukları yenmektir.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

sonuçta o değişkene bir değer atanıyor ki değeri artıyor..
adım adım izlemekten başkabir çare gelmiyor aklıma...
F8 ile adım adım giderken bulman lazım.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Conditional Breakpoint koymalısın. Delphi menusunde Views->Debug Windows -> Breakpoints e tıkla. Açılacak pencerede Breakpoint koyduğun yerler listelenir. Burada sağ tuş ile breakpoint properties'ine gir. Buradaki condition bölümüne istediğin koşulu yazabilirsin. Bu koşul gerçekleştiğinde breakpoint programın çalışmasını kıracaktır, daha önce değil. Mesela breakpoint koyduğun yerde HEDE değişkeninin değeri 10 olunca program kırılsın istiyorsan HEDE = 10 yazman yeterli olacaktır.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

@lazio binküsür işlemli bir döngüde hatanın nerede olduğunu bulmak trace ile işkence haline gelebilir. Hata tutar 1001. işlemde oluşur. O halde 1001 kere F8 yapmamız gerekebilir. :) Benim başıma çok geldi. Bu özelliği keşfedince rahatlamıştım.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

evet, haklısın @coderlord. ben daha önce kullanmamıştım. açıkladığın iyi oldu.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..