Merhaba arkadaşlar sizlere içinden çıkamadığım 3 adet soru yöneltmek istiyorum.
1 - Timer ın intervalini bir matematik işlemi sonucu belirlemek istiyorum, fakat bütün kodları yazdıktan sonra Incopatible Types Integer and extended hatası alıyorum. Örnek kodu aşağıda...
merhaba;
1.sorunuzun cevabı :
Timer in interval özelliği Integer tipli yani Tamsayı tipli bir değişkendir yaptığınız bölmenin sonucu kayan noktalı çıkınca bu sorunla karşılaşırsınız önelemek için çıkan sonucun tam olan kısmını almanızı öneririm yani
Çok teşekkürler... 1. sorunu hallettim fakat 2. sorun verdiğin linkle çok farklı. Sen boşyere tıklayınca hata alıyomuşun ben iteme tıklıyom fakat kapatırken bu hatayı alıyorum.
Bence tekrar gözden geçirmenizde yarar var sonuçta access violation hatası basit bir hata değil.bu arada kodlarıda yazarsanız vs. daha bilgilendirirsiniz arkadaşları bizlerde daha iyi bir şekilde cevaplamış oluruz tecrübemizde artar hep birlikte.kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Sorun bu kısımda olabilir.
if listview1.itemfocused <> nil then
veya
if assigned(listview1.itemfocused) then
gibi kontrol koyarsan yerinde olur. Herhangi bir seçim varsa çalışan kısım, sanırım seçim olmayınca hata veriyor. Yapman gereken seçili maddeyi kullanmadan önce ona deger atanıp atanmadıgını tesbit etmektir. Aksi halde nil olan (yani atama yapılmamış) bir degere ulaşamaya çalışır ve hata ile karşılaşırsın.
Sorun bu kısımda olabilir.
if listview1.itemfocused <> nil then
veya
if assigned(listview1.itemfocused) then
gibi kontrol koyarsan yerinde olur. Herhangi bir seçim varsa çalışan kısım, sanırım seçim olmayınca hata veriyor. Yapman gereken seçili maddeyi kullanmadan önce ona deger atanıp atanmadıgını tesbit etmektir. Aksi halde nil olan (yani atama yapılmamış) bir degere ulaşamaya çalışır ve hata ile karşılaşırsın.
Olay sadece ondan ibaret değil ama aynı şekilde imageindex = 1 ikende hata veriyor.
Breakpointleri kullanarak (hatanın verildigi düşündügün yerin başına) programı kapattıgında adım adım ilerleyip tam olarak hatanın nerede oldugunu tespit etmeye çalış.
Access violation genel olarak atama yapılmamış nesneler kullanınca ortaya çıkar. Örnegin free ile temizledigin bir nesnenin özelliklerini kullanmaya devam etmek istersen yine access violation ile karşılaşırsın.
Selam,
Anladığım kadarı ile OnSelect olayında bir problem olabilir. OnSelect olayında parametre olarak Selected diye bir değişken var. Bu değişkeni kontrol ederek Focused Item'a ulaşmalısın. Çünkü ListView'in içi temizlendiğinde, OnSelect tekrar çalışır ve Selected False olarak gelir.