Shell api ile exe deki mdi main formu showmodal olarak açma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Shell api ile exe deki mdi main formu showmodal olarak açma

Mesaj gönderen delphist »

s.a. arkadaşlar.

Shell api ile normal açılan mdi ana formu nasıl modal olarak açabilirim böle bir şey mümkün mü...Teşekkürler

Kod: Tümünü seç

begin
  if Moduladi = 'Stok' then
  begin
    ShellExecute(Handle, 'open', '..\moduller\stok\stok.exe', pchar(username),
      nil, SW_NORMAL);
  end;
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

MDIForm, windows içinde ilk oluşturulduğunda MDI eventlarını da handle edebilmesi için uygun bir dispatch le birlikte oluşturulur ve Windows un farklı bir pencere sınıfını kullanır. Standart dispatcher siz window attribute lerinden onu değiştirdiğinizde muhtemelen saçmalayacaktır. Daha önce Progress için normal bir formu MDI form a create edildikten sonra dönüştürmüştürm ama kendi dsipatcher ımı da yazmak zorunda kalmıştım. Sizin örneğinizde ilgili uygulamanın bu bölümüne müdahale olanağınız olmadığı anlaşılıyor. Bu nedenle MDI pencereyi normal bir forma force ederseniz muhtemelen dağılacaktır. Üstelik bu bir API çağırıp ta hemen oluverecek bir iş değil..

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Modülleri DLL olarak tasarlamanızı öneririm... Böylece Application sınırları içine dahil etmiş ve modal kullanma hakkınız doğmuş olur.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Fakat şöyle söyleyim ayrı bir exe si olmadığı halde tüm modüllerin ana formlarını mdi ana form şeklinde açabilen uygumalar var peki birden fazla mdi ana formu açmayı nasıl beceriyorlar burdaki mantık nedir ....Ben sırf bunu yapmak için ayrı ayrı exeler ve bunlara bağlı dll ler ile yapmaya çalıştım ama bu modal olayına takıldım çünkü ana butonların olduğu ekran geldikten sonra örneğin stok modrülüne tıklandığı zaman stok modülü açılıyor user name shell apiye parametre geçip açılan exede yakalayıp user access muhabbetini böle hallediyordum..Fakat modal çağırımadığım için aptal bir şey oluyordu...Mmükünse aydınlatırsanız sevinirim...Ayrıca cevaplarınız için de çok teşekkür ederim...