Firebird e BDE 'yle Bağlandım.......

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Turki
Üye

Firebird e BDE 'yle Bağlandım.......

Mesaj gönderen Turki »

Firebird e BDE'yle bağlandım..Tablo çalışıyor...BDE Database'den INTERBASEDEN Alias tanımlayarak Bağlandım ...Kriterlere göre .Filitreleme,ve sorgulama yapabiliyorum..Yanlız.. Ağ Bilgisayarlarında Çalıştırırken ayarlarında takıldım...BDE Configurasyon=Langdrıver=Paradox"Türk" (Paradoxda)Firebirdde/İnterbasede ne olacak,yani Ana Makina ve Terminal nasıl olacak..
Birde Şifre Sormasını nasıl önlerim..
Yardım ederseniz çok memnun olurum..Bir Firebird BDE 'de sağlıklı olurmu? herkese iyi çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

odbc driveri ile bağlanabilirsiniz ama buda hızı ve kimi kullanım kolaylıklarını ortadan kaldırır, eğer yeni bir iş ise native bağlantıyı tercih edin (ibx)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,

Eğer oluşturduğun veritabanının Character seti WIN1254 ise BDE'deki LangDriver 'ANTURK' olmalı. Fakat Bu tür ayarları Server ve terminaller için ayrı ayrı yapmana gerek yok. Tasarım anında kullandığın TDatabase bileşeni üzerinde sağ click ile Database Editöre gir ve buradaki Parameter Overrides kısmındaki parametrelerin arasına LANGDRIVER=ANTURK satırını ekle.

Ayrıca Şifre sormaması için de aynı bölümde username ve password parametrelerinide tanımlayarak LoginPrompt kutucuğundaki işareti kaldır.
Böylece tanımladığın parametreler çalışan exe dosya için geçerli olacağından her terminalde BDE parametrelerini ayrı ayrı yapmana gerek kalmayacaktır.

Bir de benim tavsiyem bu tür parametreleri sabit olarak vermektense Registry ya da ini dosyada saklayarak programın çalışması esnasında kullanmaktır.

Kolay gelsin.
Turki
Üye

Firebird BDE...........

Mesaj gönderen Turki »

Önce Teşekkür ettim.Mucit Kardeşim.. ve peki Kullanımda Problem yaşarmıyım.(Tabloyu ağda 10 Sistemde çalıştıracağım...)...
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

BDE veritabanı ile kullanıcının arasındaki bir tercuman gibi
problem yasayacagını sanmam
sadece BDE calısmadıgı yada gerekli dll dosyaları zarar gordugunde problem cıkacaktır.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Turki
Üye

Firebird BDE...........

Mesaj gönderen Turki »

Doğru ...Yedekleme ile o proplem de çözülür...Ben Paradoxda yaşanan Problemlerin şüphesini taşıdığım için sordum Teşekkür ederim...Herkese iyi çalışmalar
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,
Forumda Firebird için genelde IBX komponentleri tavsiye edilmiş olsa da biz yıllardır Interbase/Firebird için BDE kullanıyoruz ve yüzlerce kullanıcımız var şimdiye kadar BDE den kaynaklanan hiç bir sorun yaşamadık. Ayrıca IBX ile sadece Interbase/Firebird bağlantısı yapabilirken BDE ile farklı veritabanlarına ulaşabilirsin.

Kolay Gelsin..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Malum BDE nin desteği ve geliştirilmesi yapılmıyor. Ayrıca projede BDE kullanınca programın kurulacağı bilgisayarda BDE yi de kurmak gerekiyor :?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Turki
Üye

Firebird BDE...........

Mesaj gönderen Turki »

gerçi İnstall Shield i iyi bildiğim için BDE yi ordan ayarlarım..ama benim bir sorunum daha var Firebird i İsteğim şekilde BDE' den çalıştırıyorum hiç bir problem yok yalnız tabloda DBGridde Kayıtlar arasında dolaşırken, Kursör e bir anlık Kum saati yükleme yapıyor..fakat kayıtlar arasında gezerken hız normal Kum saati neden çıkıyor onu anlamadım..bu normalmi..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Sanırım BDE nin table bileşeni tabloyu komple belleğe yüklediğinden olabilir, emin değilim :?: yada hesaplanmış alanlar varsa o tip işlemler için gecikme olabilir...
Turki
Üye

Firebird BDE...........

Mesaj gönderen Turki »

Yükleme derken ..Kayıtlarda (10 kayıt var) beklemiyor..gezinirken hızı normal..sadece geçişlerde Kum saati çıkıyor Saatin altında SQL yazısı bir anlık gözüküyor. Tabloloda Hesaplama alanımda yok....ben yinede Tabloyu ve araçları yeniden düzenledim..yine aynı ...IBExpert'le BDE arasında bir uyumsuzluk olabilirmi..çünkü paradoxda denedim normal..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

yine de BDE den kaynaklanıyor olabilir. IBX bileşen seti ile aynı şeyi test etmekte fayda var..
Turki
Üye

Firebird BDE...........

Mesaj gönderen Turki »

Evet Doğru... Fırsat bulursam..ıbx bileşeblerinde deneyeceğim.....Ayrıca interbase de yeni bir tablo yapıb onda da deneyeceğim......ilginize teşekkürler...
mucit
Üye

Mesaj gönderen mucit »

Merhaba,
BDE ile bağlandığınızda Kayıtlar arasında gezinirken kum saatinin çıkması bir problem değil. Fetch edilmemiş tüm Querylerde kum saati görünür. Kum saatinin görünmesinin hiçbir sakıncası yok fakat görünmesini istemiyorsanız Query'yi açtıktan sonra Query1.FettchAll; methodunu kullanın.

Eğer projenize yeni başlıyorsanız ve ileride veritabanınızın değiştirilmesi gibi bir ihtimal yoksa Ibx bileşenlerini tercih edebilirsiniz. @rsimsek hocamın da dediği gibi BDE artık geliştirilmiyor. Fakat ilk sorduğunuz 'BDE kullanırsam problem yaşarmıyım?' sorusunun cevabı Hayır! Sorun yaşamazsınız.
Turki
Üye

Firebird BDE...........

Mesaj gönderen Turki »

Zaten bir problem yoktu Görüntü olarak rahatsız ediyordu Program tıkır tıkır çalışıyor,bendeki şüpheydi.ben Table ve Database'yle bağlandım..Teşekkür ettim....iyi çalışmalar..