dbchart ile aynı no'ya sahip kayıtların gösterilmesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
majesty
Üye

dbchart ile aynı no'ya sahip kayıtların gösterilmesi

Mesaj gönderen majesty »

merhaba..dbchart ile ilgili bir sorum olacaktı..

paradox veritabanı kullanıyorum delphi6...bir tablom var bu tabloda kayitno,programno,yayinno ve 4 çeşit rating oranı bulunuyor..no'lar alpha rating oranları number alanı...

her bir rating oranını dbchart ile göstermek için ayrı ayrı form yapacağım, bir tanesini yaparsam kolay..

istediğim şey, programların rating oranlarını yayın no'suna göre istatistik göstermek..dbchart'da fast line ile yapmaya çalışıyorum fakat olmuyor....
programno'ları aynı olan kayıtların rating oranlarını yayın no'ları ile sıralayarak göstermek istiyorum...fakat şu anda sadece bütün kayıtları yayınno'larına göre sıralayabiliyorum istediğim şey her programınkini ayrı ayrı göstermek programno ile ayırarak...teşekkürler
En son majesty tarafından 01 Haz 2005 01:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
delphi ile gelen demolar içinde dbchart için örnekler var. onları bir incele istersen daha daha değişik ve alternatif fikirlerde verebilir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
majesty
Üye

Mesaj gönderen majesty »

teşekkürler..sanırım bendeki demolar eksik yüklü yada bana uygun birşey yok..ayrıca veritabanı üstünde değişiklik yapma şansım da pek yok ne yazıkki..

query1 nesnesini dbchart'a bağlayınca hiç olmuyor
table1 nesnesini bağlayıncada benim istediğim şekli veremiyorum çizelgeye maalesef..

teechart'ı dbgrid'e bağlayıp, yada filtreleme işlemi kullanabilir miyim acaba böyle birşey mümkün mü? oradan istediğim programno'larını süzüp dbchart'ın şeklini ona göre versem...ve bu beni çok uğraştırır mı?
veya başka bir önerisi olan var mı...teşekkür ederim