IBDataSet RefreshSQL Bölümü Nasil calismakda.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
IBDataSet RefreshSQL Bölümü Nasil calismakda.
IBDataSet RefreshSQL Bölümü calisip çalismadigini test etmek istiyorum
birçok test yaptim ama tam olarak anlayamadim.
bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum..
birçok test yaptim ama tam olarak anlayamadim.
bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini bekliyorum..
Merhaba ,,,
sadece bir kayıt seçmek için kullanıldığını biliyorum..
örnek olarakta şöyle bir şey var yardım dosyasında
sadece bir kayıt seçmek için kullanıldığını biliyorum..
örnek olarakta şöyle bir şey var yardım dosyasında
Kod: Tümünü seç
SELECT Country, Currency FROM Country WHERE Country = :Country
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
gerçek anlamda Tabloyu Refresh etmek DataSeti kapatıp açmak gerekiyor.
mesela bir ibDataSet musteri tablosuna bağlı diyelim ve dataset active durumda, musteri tablosunu başka bir yerden kayıt girildiğinde (örn. sql ile) tabloyu refresh etseniz bile son girilen kayıt gözükmez. IBDataSeti Kapatıp Açmak gerekir.
Daha Fazla Bilgi İçin ;
refresh ibdataset 
mesela bir ibDataSet musteri tablosuna bağlı diyelim ve dataset active durumda, musteri tablosunu başka bir yerden kayıt girildiğinde (örn. sql ile) tabloyu refresh etseniz bile son girilen kayıt gözükmez. IBDataSeti Kapatıp Açmak gerekir.
Daha Fazla Bilgi İçin ;

Refresh.
Arkdaslar.
örn:
2 adet tablomuz var.
1- stok_tb
2- stok_list_tb
ikiside ayni ekranda gridlere baglanmis.
stok_tb bir kayit ekliyorum.
stok_list_tb tablosunda bunu online görmek istiyorum.
NOT: stok_list_tb sunu kapatip açmadan - active true yapmadan.
REFRESHSQL ile yapmak istiyorum.
örn:
2 adet tablomuz var.
1- stok_tb
2- stok_list_tb
ikiside ayni ekranda gridlere baglanmis.
stok_tb bir kayit ekliyorum.
stok_list_tb tablosunda bunu online görmek istiyorum.
NOT: stok_list_tb sunu kapatip açmadan - active true yapmadan.
REFRESHSQL ile yapmak istiyorum.
RefreshSQL de hangi sql cumlesi yazıyorsa adı gecen alanlar %100 refresh edilir. bunun anlamı select id,ad,soyad from tablom where id=:id seklinde bir sorgu calıstırıp id parametresine o anki aktif kayıtın id sini vermekle esdeger
Önemli bir mevzu (bunu ben de bugun ogrendim) joinli ifadeler kullanıyorsanız, generatesql dediginizde ibdataset join edilen alanları refreshsql icine almıyor, bunun sonucu bir kayıt degistirilip post edildigi zaman join edilen alan bosalıyor. Aslında ibdataset sunu yapıyor,
bir kayıtı editlediginiz yada eklediginiz zaman gerekli update yada insert sql ini calıstırıyor, post ettiginiz zaman ise refreshsql i calıstırıyor.
Ben joinli ifadelerde yukarda bahsettigim durumla karsılasmamak icin dataseti kapatıp acıyor ve aynı kayıta konumlanıyordum
bu islem lan uzerinde hic sorun cıkarmaz iken, internet uzerinden cok yavas oluyor. eger kayıta konumlanma islemi (locate yada Bookmark yontemi ile, Bookmark ile benzer sorun olurmu onu test etmedim ama mantık aynı olmalı)
yapılmayacaksa o an icin bufera gridde gorunecek kadar kayıt atılmakta ve bu da pek problem cıkarmamakta.
Bu mevzu aslında daha fazla test edilerek irdelenmeli bence.
RefreshSQL lerimi duzeltip gereksiz tablo kapa/ac islemlerini programlarımdan cıkaracagım oncelikle.
Önemli bir mevzu (bunu ben de bugun ogrendim) joinli ifadeler kullanıyorsanız, generatesql dediginizde ibdataset join edilen alanları refreshsql icine almıyor, bunun sonucu bir kayıt degistirilip post edildigi zaman join edilen alan bosalıyor. Aslında ibdataset sunu yapıyor,
bir kayıtı editlediginiz yada eklediginiz zaman gerekli update yada insert sql ini calıstırıyor, post ettiginiz zaman ise refreshsql i calıstırıyor.
Ben joinli ifadelerde yukarda bahsettigim durumla karsılasmamak icin dataseti kapatıp acıyor ve aynı kayıta konumlanıyordum
bu islem lan uzerinde hic sorun cıkarmaz iken, internet uzerinden cok yavas oluyor. eger kayıta konumlanma islemi (locate yada Bookmark yontemi ile, Bookmark ile benzer sorun olurmu onu test etmedim ama mantık aynı olmalı)
yapılmayacaksa o an icin bufera gridde gorunecek kadar kayıt atılmakta ve bu da pek problem cıkarmamakta.
Bu mevzu aslında daha fazla test edilerek irdelenmeli bence.
RefreshSQL lerimi duzeltip gereksiz tablo kapa/ac islemlerini programlarımdan cıkaracagım oncelikle.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
join edilen alan bosalıyor.
Bu konu ile ben bir çalisma yaptim ve sonuc olumlu oldu.
SELECTSQL inde bululan sorgunun tamamini
REFRESHSQL Gönderiyorum.
Bu durumda Join olan degerlerde Refresh oluyor.
Toplam Almada Su Anda Kullandigim yöntem procedure yazmak bu sorunsuz ve çok güvenilir ama biraz zahmetli ve gereksiz yere bir sürü toplam procedure oluyor.
Bir IBDATASET 'in içinde ister join olsun ister olmasin ister 1 kayit ister 100 kayit olsun hem listesini alip.HEMDE TEK 1 FIELD ALANINDA GENEL TOPLAM ALMA YANI -- SUM(KG) TOPLAM --- YAPMAK MÜMKÜN DEGILMIDIR.
Bu konu ile ben bir çalisma yaptim ve sonuc olumlu oldu.
SELECTSQL inde bululan sorgunun tamamini
REFRESHSQL Gönderiyorum.
Bu durumda Join olan degerlerde Refresh oluyor.
Toplam Almada Su Anda Kullandigim yöntem procedure yazmak bu sorunsuz ve çok güvenilir ama biraz zahmetli ve gereksiz yere bir sürü toplam procedure oluyor.
Bir IBDATASET 'in içinde ister join olsun ister olmasin ister 1 kayit ister 100 kayit olsun hem listesini alip.HEMDE TEK 1 FIELD ALANINDA GENEL TOPLAM ALMA YANI -- SUM(KG) TOPLAM --- YAPMAK MÜMKÜN DEGILMIDIR.
refreshsql e bu select sum(kg) from tablom cumlesini de eklerseniz bunu da gorebileceksiniz ama diger mesajınızda da yazdıgınız gibi bende bu durumu 40bin kayıtlık bir tabloda denedim ve sonuc berbat
buna nasıl bir cozum buluruz simdilik bilmiyorum ama cok da elzem degil ise
ibdatasetin dısında ayrı bir sql ile (bir ibquery) halledilebilir. her post isleminde de bu sorguyu yeniden calıstırabilirsiniz.

buna nasıl bir cozum buluruz simdilik bilmiyorum ama cok da elzem degil ise
ibdatasetin dısında ayrı bir sql ile (bir ibquery) halledilebilir. her post isleminde de bu sorguyu yeniden calıstırabilirsiniz.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME