Delphi Kod Yarışması süreci Başlamıştır...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

ms sql server Enterpirece manager'dan da faydalanılabilir ki ona benzemesini gerçekten çok isterim. Özellikle tablo oluştur ve query oluştur kısımları..
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

bu konu önceki topicdede konuşuldu ve ben yine enterprise manager demiştim:

naile +1
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Tamamen yerli bir Firebird yönetim aracı

Kod: Tümünü seç

inc(firebirdyönetimaracı);
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

:) Hayır.

while True do Inc(Firebird_Yonetim_Araci);
Hatta bir de şöyle yapalım ki forum kilitlenmesin.

while True do 
begin
  Inc(Firebird_Yonetim_Araci);
  Application.ProcessMessages;
end;
Tamam geyiğe sardım. Kusura bakmayın modlar. :D
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Ne kusuru... Karar verilmiş oldu... Eğlence vaktidir... :lol: :lol: :lol:

- Şu IBExpert'in ve EMS'nin dişe dokunur yanlarını inceliyordum. @mussimsek hepsinin IBExpert'ten esinlendiklerini bildirdi. Bakınca hak verdim.

- Şimdi IBExpert'i çekiyorum. İnceledikçe notlarımı alıp, şunu şunu yapabilmeli şeklinde omurgayı çıkarıcam... Gerçi büyük bir çoğunluk biliyor ama liste halinde istenenler oluşsun...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

vedatkaba yazdı:Tamamen yerli bir Firebird yönetim aracı

yerli olması sadece Türkçe olacağı manasına gelmemeli. eğer proje yarışma sonrası devam ettirilecek ise çok dil destekli olmasıda gerkiyor. burada programdaki metinleri text dosyadan, xml dosyadan veya vt den okuyabilir. tabi bu özellik bence + puan :)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Yaw arkadaşlar 2 ayda bu kadar kapsamlı bir yazılım yazılabilir mi sizce? İnsaflı olun biraz. Ana yapıda yapılacak şeyler belli. Tablo yarat, düzelt, sil. Query çalıştır. Yeter bence. Sonrası peyderpey geliştirilir.

Microsoft hatasına düşmeyelim. Yani yazılımı sürerken gerekli gereksiz bütün özellikleri doldurup sonra bunun bugları ile uğraşmayalım. Basit olsun ama kararlı olsun bence.
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Muharrem bey'in yazdıklarına bakılırsa, yarışma sonucunda piyasada bu amaç için yazılmış programlardan daha iyi bir programın çıkmasını istediği anlaşılıyor :) . Daha iyisi tabiki yapılabilir. Ancak @coderlord'un belirttiği gibi banada bu süre içersinde daha iyisi olmaz gibi geliyor.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Arkadaşlar... Bu proje için konuşuyorum...

- Piyasadan daha iyi bir yazılım istemiyoruz... İstediğimiz zaman zaten bu programlara erişmek mümkün.
:idea:
- Firebird veritabanı hakkında erişilebilecek en kapsamlı açık kodun üretilmesine çalışıyoruz. 8)

- Veritabanına hakimiyet ne kadar büyükse, başarı da orantılı bir şekilde büyük olacaktır. Yanlış mı düşüyorum... :?:

@coderlord yazdı:Yaw arkadaşlar 2 ayda bu kadar kapsamlı bir yazılım yazılabilir mi sizce? İnsaflı olun biraz. Ana yapıda yapılacak şeyler belli. Tablo yarat, düzelt, sil. Query çalıştır. Yeter bence. Sonrası peyderpey geliştirilir.
- Zaten benim de yapmaya çalıştığım şey sadeleştirmek. Aynı zamanda yapılması elzem olan bir nokta varsa bunu hariç bırakmak. Yoksa ben bilmiyor muyum, IBExpert'in help'inin veya DataBaseWorkBench'inin help'inin FEATURES veya CAPABILITIES kısımlarını Türkçe'ye çevirip aha işte bunu istiyoruz demeyi... :lol: :lol: :lol:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

mrmcop yazdı: - Zaten benim de yapmaya çalıştığım şey sadeleştirmek. Aynı zamanda yapılması elzem olan bir nokta varsa bunu hariç bırakmak. Yoksa ben bilmiyor muyum, IBExpert'in help'inin veya DataBaseWorkBench'inin help'inin FEATURES veya CAPABILITIES kısımlarını Türkçe'ye çevirip aha işte bunu istiyoruz demeyi... :lol: :lol: :lol:
bende dedim valla :oops: :D :D :)

istenen bu tarz bi programın tamamen bitmesi değil tabiki, ama mantığı iyi oturtulmuş bir programı tasarlamak için 2 ay hiçde azımsanacak kadar az değil :) diğer modüller üstüne zamanla görev paylaşımı ile oturtulabilir kanaatindeyim.
ama flame robin den iyi olsa iyi olur :D
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
metinkorkmaz
Üye

Mesaj gönderen metinkorkmaz »

Birde bu program yazilirken kullanilacak komponentlar konusunda kısıtlamaya gidilsin.

Kaynak kodları indiren bir kişi rahatlıkla programı derleyebilmeli diye düşünüyorum. Ben bazen linux programlarının kaynak kodlarını indirip 3 satırda programı derliyorum. (bazıları hiç derlenmiyor, o ayrı mesela :( )

Delphi 7.0 ile gelen komponentlar ve IBX yeterli olur diye düşünüyorum. Görsellikten ziyade işlevsellik ön planda olmalıdır.

Genel iskelet ortaya çıktıktan sonra ekler yapılarak program zenginleştirilebilir.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- Anket'in gereği sona erdiğine göre kaldırıyorum...

- Üçüncü parti bileşen kullanmak yerine Delphi sürümleriyle gelen IBX'in yeterli olacağı konusuna tamamen katılıyorum... :idea:

- Yarışma değerlendirme kriterleri için de çalışma yapılmakta ve bu konu da değerlendirmede var. 8)
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

mege yazdı:
vedatkaba yazdı:Tamamen yerli bir Firebird yönetim aracı

yerli olması sadece Türkçe olacağı manasına gelmemeli. eğer proje yarışma sonrası devam ettirilecek ise çok dil destekli olmasıda gerkiyor. burada programdaki metinleri text dosyadan, xml dosyadan veya vt den okuyabilir. tabi bu özellik bence + puan :)
Hocam ilk önce,, ben tamamen yerli derken dilini kastedmemiştim,,Türk yazılımcılar tarafından yapılmasını kastedmiştim( ki ben türkçe bir yönetim aracı görmedim duymadım bunu yapan bir Türk yada Türk yazılım firması yok diye biliyorum ) buna binayen sölemiştim.Bende devamının olmasını isteri..
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Başlık soğumasın bilgi vereyim istedim...

- Firebird etüdümü bitirdim sayılır... Hazırladığım bülteni Moderasyona sundum. Olumlu cevap gelir gelmez buradan yayınlıycaz... Bizi izlemeye devam edin... :lol:

- Bu arada önerim EMS programını ve IBExpert programını incelemeyenler incelemeye başlasınlar. O programların kabiliyetlerine yakın proje beklenecek... Şimdiden söyleyim. :idea:

- Ben de elzem birşey istemeyelim diyerek benzer bir proje geliştirmeye başladım. Geldiği aşama bile 1 aylık sürenin gereğinden uzun olduğunun sinyalini vermeye yetiyor... SQL Syntax renklendirme bile hazır... 8)

Resim

- Program Linki ... http://divxturk.divxforever.com/firebird_manager.zip (300k) Kaynak kodlarını yarışmadan sonra hep beraber görücez :lol: :lol: :lol:

- Sisteminizde FireBird Server kurulu değilse http://divxturk.divxforever.com/fb_embedded.zip (800k) programını çekip bu programı dizinine aynen açın. Firebird Embedded'in nasıl çalıştığını mesak edenler varsa buyursun. Sistemi kapatın ve sorunsuz çalışıyor mu kendiniz görün... :o
Resim
Resim ....Resim
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

- Hocam yanlış anlamadıysam 1 aylık sürenin bu proje için fazla olduğunu mu belittiniz?
Kilitli