QRlabel'da Yazıyı Alt Satıra Geçirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

QRlabel'da Yazıyı Alt Satıra Geçirme

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar Merhaba;
ben hazırladığım projemde qreprot kullanarak bir rapor hazırladım ama takıldığım bir nokta var...

Örnek :
.......... nolu ........... yaşayan ...................................'ın gibi;

yani

01 nolu evde yaşayan Yılmaz OKTAY'ın gibi şeklinde olarak dolduruyorum.

Bu da xxxxno.asstring+' nolu '+xxxkonut.asstring+' yaşayan '+xxxadsoyad.asstrin+'''ın gibi';

şeklinde bir kod ile yan yana getirerek cümleyi tamamlıyorum ama bu şekilde devam eden bir cümle satırının sonuna geldiğinde sağ tarafa doğru alıp başını gidiyor. Benim burada yapmak istediğim cümle bu şekilde uzayıp giderken satırının sonuna geldiğinde otomatik olarak yazıyı kesip alt satıra geçmesi ve buradan devam etmesini istiyorum.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok büyük sevaba girmiş olacaksınız... Şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
Çalışmalarınızda Başarılar Dilerim...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Firarist
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Firarist »

Şöyle yapabilirsiniz.

xxxxno.asstring+#13#13+' nolu '+xxxkonut.asstring+#13#13+' yaşayan '+xxxadsoyad.asstrin+'''
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Bu kod ile her kelimeden sonra alt satıra geçer benim yapmak istediğim bu şekilde uzayıp giden cümleyi satırın sonuna gelince alt satıra geçirmek.
Yinede bilginiz için teşekkür ederim...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
metinkorkmaz
Üye

Mesaj gönderen metinkorkmaz »

QRMemo kullan onda wordwrap ozelligi olmasi lazim.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Onu da denedim ama maalesef hiç bir şekilde olmadı. D5 ve onun qreport'unu kullanıyorum... :(
Firarist
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Firarist »

QrLabel'in Autosize ozelligini False yap. WordWrap True olsun.

QrLabel'in boyutunu manuel olarak ayarlayın. Aynı zamanda Height ayarını da manuel olarak ayarlayın. (Size gerektiği kadar)

Bu işlemden sonra QrLabel de alt satıra otomatik olarak geçiyor. Ben o şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorun yok. Ancak gereken azami yüksekliği ayarlamalısınız.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

QRlabel'in autosize özelliğini false yaptım wordrap zaten true otomatik olarak. QRLabel'ın boyutunu da manuel olarak ayarladım ama hiç bir şekilde alt satıra geçmiyor. Dediğiniz işlem d7'de qreport'ta oluyor ama d5'te maalesef bu olmuyor. Halen daha bir çözüm yolu bulamadım...
İlginize şimdiden çok teşekkür ederim...