advantege ve firebird

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

advantege ve firebird

Mesaj gönderen selman »

selam herkese iyi çalışmalar
bu sitede hep firebird övülmüş tabiiki haklı olarak ama bazen bizim kulağımıza gelen deyimler advantegenin daha hızlı olduğu söyleniyo siz saygıdeğer üstadlar bu konuda ne dersiniz
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Advantage server sürümü ücretli ve kaynak kodu kapalı.
metinkorkmaz
Üye

Mesaj gönderen metinkorkmaz »

Hız felakettir :)

Aralarında ne kadar hız farkı oldugunu bilmiyorum.
Bence hızdan daha önemli noktalar var. (firebird un yavaş oldugunu kabul ediyorum anlamına gelmesin)

1 ) Firebird oturmus bir sistemdir. Kökeni 1984 lere hatta gerçek tarihi 1977 lere kadar uzanır. Interbase olarak anılan geçmişinden bahsediyorum.

2 ) Açık kaynak kodludur, sürekli geliştiren insanlar vardır. Ücretsizdir.

3 ) Stored procedureler, Triggerlar ve Multi generational transaction ( türkçeye çevirmesi dert :( ) sistemini yıllardır kullanmaktadır.

4 ) Delphi içinde IBX le dogrudan destek verir.

5 ) Dünya çapında geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Yapılandırma araçları, örnek kodlar vs bol bol bulunur.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Eğer milyar kayıt işlemiyorsanız hız konusuna hiç kafayı takmayın. Milyar kayıtlar için de farklı veritabanı çözümleri mevcut.

Atıyorum Advantage 10 saniyede sonuç döndürüyorsa FB 15 saniyede döndürsün. Ne olmuş? O 5 saniyede yapabileceğiniz daha önemli bir işiniz mi var? Ama ben o 5 saniye gecikmeyi başka alanlarda zaten tolare etmişim ki bunları @metinkorkmaz da gayet güzel açıklamış.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Advantage para ile satılan bir veritabanı. Bazı kullanımları ücretsiz ama bir yere geleceksiniz, tıkanacaksınız. Ver parayı diyecekler :p

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
sagıdeğer üstadlarım verdiğiniz bilgiler gerçekten çok güzel ve aydınlatan bilgiler hepinize ayrı ayrı teşkkür ederim zaten benimde firebirdde şansma gibi bir alternatifim yok şu anda işte bazı porğ.advanetege VT yi seçiyolarda ben de kullanmadığım bir şeyin ne gibi dezavantaj olacağını bilmiyordum en azından bilgi aldığımız güzel oldu
herkese ayrı ayrı tşk.ler
öalışmalarınızda başarılar