Merhaba
Ben bi projemde ListView kullanıyorum.ListView'deki birsatırı seçince bu satırdaki bir bölgeyi StrToDate yaparak DateTimePicker'a atıyorum.
Programı kapatmak isteyince 'Failed to set calendar date or time' hatasını veriyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
DateTimePicker sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DateTimePicker sorunu
En son KarizMan tarafından 03 Haz 2005 05:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba....
Yazdığın kodları da yazmış olsaydın daha açıklayıcı olurdu.Hata hertürlü meydana gelebilir.ama kodu görmek lazım,formu nasıl kapatıyorsun nasıl açıyorsun nasıl atama yapıyorsun gibi.kolay gelsin.
Yazdığın kodları da yazmış olsaydın daha açıklayıcı olurdu.Hata hertürlü meydana gelebilir.ama kodu görmek lazım,formu nasıl kapatıyorsun nasıl açıyorsun nasıl atama yapıyorsun gibi.kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Atama yaptığım kod bu:
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ListView1SelectItem(Sender: TObject; Item: TListItem;
Selected: Boolean);
begin
Edit8.Text:=Item.Caption;
DateTimePicker2.Date:=StrToDate(Item.SubItems[0]);
Edit9.Text:=Item.SubItems[1];
Edit10.Text:=Item.SubItems[2];
end;
kodu
şeklinde düzelttim. Şimdi oldu. Peki dediğiniz gibi kapatırken çalışmasını nasıl engellerim. Teşekkürler
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ListView1SelectItem(Sender: TObject; Item: TListItem;
Selected: Boolean);
begin
try
Edit8.Text:=Item.Caption;
DateTimePicker2.Date:=StrToDate(Item.SubItems[0]);
Edit9.Text:=Item.SubItems[1];
Edit10.Text:=Item.SubItems[2];
except
end;
end;
Şİmdi kodları görmeden söylemek zor. Sen formu kapatırken ne oluyorda bu procedure'ü çağırıyorsun onu bi bulmak lazım.
Sonra şöyle deneyebilirsin. Bir değişkenin olsun boolean ve değeri false olsun. Kapatırken bunu true yap. Procedure'un başına şöyle bi kontrol koy.
Kolay Gelsin...
Sonra şöyle deneyebilirsin. Bir değişkenin olsun boolean ve değeri false olsun. Kapatırken bunu true yap. Procedure'un başına şöyle bi kontrol koy.
Umarım işine yarar.if degisken then exit
Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned