Delphi Kod Yarışması süreci Başlamıştır...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

:lol: - Süre iki ay olacak gibi ama bir ay bile fazla fazla yeter diyordum... Benim yorumum tabii. 8)

- Asıl zorlama işler için ilk adım olan diye değerlendirdiğim (System Tablolarından Meta çekmek) ben hiç bilmeyen birisi olarak yukardaki örneği 2 tam günlük (kısım kısım birer saatlik zaman dilimlerinde bir kaç gün ve dün tam gün) çalışmada ortaya çıktığını test ettim. Internette örnek çok fazla. :roll:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
@mrmcop
hocam siz projeyi hazırladınız yarışmacılar ne yapacak?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

@mrmcop bence bu kaynak kodu şimdiden yayınla. Katılacak arkadaşlar ilham alsınlar. Yarışmadan sonra yayınlamak pek birşey ifade etmeyecektir. Katılımcılara bir başlangıç noktası vermiş olursun. Hem kodun boşa gitmemiş olur, hem de güzel bir GPL yazılım geliştirme örneği olur.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

yarışmadan sonra 1. seçilen proje üzerinden açık kodlu bir yazılımı devam ettirmeyi düşünüyoruz :)

Umarım güzel birşey çıkar ortaya...

Kolay gelsin.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Hocam belki yazarı açık kaynak yapmak istemez. Bunu sağlamak için kurallara GPL veya benzeri bir lisans altında olma şartı eklenmeli. Böyle olmasını istemeyen katılmaz.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

@snofru
- İki ay yetmez mi sence. Zaten projenin tamamını beklemiyoruz. Sonuca en fazla yaklaşana belli bir puan. Mevcutları değerlendirip başka puanlar şeklinde yapıcaz. Bunu belirtmiştik...

- Zayen birinci proje OpenSource olarak geliştirilmek üzere tekrar açılacak. Bundan sonraki dönemde ben dahil herkes beraber asıl zor gelen kısımları aşıp olgunlaştırıcaz...

@coderlord Haklısın. Yarışmaya katılma şartında kodların açık olması ve geliştirilmek üzere kullanılma serbestisi şatı var. Yine proje sahibinin ismi en üstte olacak söz :lol: :lol:

- Zaten yarışma boyunca burada soru cevap yapıcaz... Bilgi saklamak değil, kavramak. Üzerine kat çıkmak en kolayı. Modüller tahmin edebileceğin gibi fonksiyonlar halinde...

- Ayrıca ne görsel ne de görsel olmayan başka bileşene ihtiyaç olmayacak gibi. Hepsi delphi sürümünde gelen IBase paketi ve TTreeView, TRichEdit gibi varsayılan nesneler yetiyor.

- Proje jüri önüne geldiğinde Delphi IDE, şu şu bileşen veya activeX bulamadım (hadi activex M$'ın ürünü, sistemde bulunduğundan bir yere kadar müsamaha gösterilebilir belki) diye hata ile karşılaşırsak bu tip hata vermeyenelere karşı avantaj yitirir ona göre.. :lol: :lol: :lol:
Resim
Resim ....Resim
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Ayrıca ne görsel ne de görsel olmayan başka bileşene ihtiyaç olmayacak gibi. Hepsi delphi sürümünde gelen IBase paketi ve TTreeView, TRichEdit gibi varsayılan nesneler yetiyor.
Görsel bileşene izin verilsin lütfen, ben VirtualTreeView kullanmadan hiçbir şey yapamam. Hatta şu ana kadar yaptıklarım da boşa gider.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Gözünüzü seveyim activex olmasın. :) Bu projeyi Kylix ile derleyip Linux altında da kullanmak istiyorum. Hatta mümkünse Kylix uyumluluğu + puan olsun.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

t-hex yazdı:Görsel bileşene izin verilsin lütfen, ben VirtualTreeView kullanmadan hiçbir şey yapamam. Hatta şu ana kadar yaptıklarım da boşa gider.
Component open-source ise olabilir bence.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

@mrmcop senin şu kodları açma meselesine yanıt vermedin. Verdin de ben mi göremedim? ;)
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Elektrikler gitmişti henüz geldi...

@t-hex Görsel bileşen konusunu geliştirme aşamasına bıraksak... Bu bileşen TTreeView ile özellik ve parametre bakımından benzer ise önce varsayılanı kullanarak sonra ileriki aşamada görsel olanı kullanmak mümkün olmaz mı ?

@coderlord Cidden açmamı ister misiniz ? Ben şaka diye algılamıştım. Yarışma adına bir olumsuzluk olmasın.. ?
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

bence de kodların yayınlanması bu aşamada iyi olmaz.

Ama SQL cümlelerini bir makale olarak yayınlarsak iyi olur. Boş yere herkes aramasın.

Kolay gelsin.
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Görsel bileşen konusunu geliştirme aşamasına bıraksak... Bu bileşen TTreeView ile özellik ve parametre bakımından benzer ise önce varsayılanı kullanarak sonra ileriki aşamada görsel olanı kullanmak mümkün olmaz mı ?
VirtualTreeView özellik, esneklik ve hız bakımından TTreeView'in çok ötesinde olduğu için onu kullanıyorum. Hem ağaç gösterim hem de grid gösterim yapılabiliyor. Delphi 2005'de bile kullanılmış. GPL lisansı ile dağıtılıyor, üstelik sadece tek bir unit, kurulumu kolay.

1-2 saatlik bir uğraştan sonra aldığım sonuç şöyle

Resim

Iconlar da eklense IBExpert'inkine oldukça benzeyecek.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

@t-hex

- Zaten bu bileşeni program projenle birlikte sunacaksındır. 8)

- Her jüri için bakılacak ortak, çok noktalı kriterler belirleniyor. Hani bir arabanın 100 nokta testi gibi standart bakılıp puanlanacak kriterler. 8)

- Bunun dışında kendi beğenilerini içeren özel puan da verilebilecek. 3rd parti eklentin kimine göre güzellik ve avantaj iken kimine göre külfet ve dezavantaj.

- 3rd parti yazılım kullanmamışsa 10 puan diye ortak kriter varsa bundan mahrum kalırken, özel puanlamada bunu bertaraf da etme şansın var.

- Değerlendirmek sana kalmış. Bu riske girmeye değer olduğuna inanıyorsan tamamen özgürsün. :?: :lol: :wink:

- Yukarda yazdıklarımdan serbestmiş gibi bir anlam doğdu... Konu dışı kalmıştır. Üzgünüm... :cry:

// Edit //

- Şimdi Adminimizle görüştük ama sisteme EXE almak virüs riski doğuracağından Jedi hariç üçüncü parti bileşen kullanmak yasak hocam.. Üzgünüm.. Yol yakınken bunu Standart Bileşene dönüştür derim...

- Puanlamaya bile alınma riskini gözardı etmeyelim.
En son mrmarman tarafından 07 Haz 2005 05:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
üstad ellerine sağlık, klavyene, vs. yalnız bu makaleyi makaleler bölümüne ekleyip burayada linkini koyarsak sonradan bulmak daha kolay olur gibime geliyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kilitli