SQL query ile günün tarihinden itibaren 1 hafta...

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
whitescorp
Üye

SQL query ile günün tarihinden itibaren 1 hafta...

Mesaj gönderen whitescorp »

Merhaba arkadaşlar veri tabanı yapısını yeni yeni öğreniyorum ve bir projem var bunda takıldığım yeri sizlerle paylaşmak ve yardım almak istedim.

İşte sorunum;

Excel üzerinden var olan bir veri tabanına bağlantı yaptım ve bu tablo kayıtları üzerinde tarih hanesi alanındaki bilgileri günün tarihinden itibaren bir haftalık zaman dilimi için listelemek istiyorum hangi komutu ve ne şekilde kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Ne anlatmak istediğinizi anlamadım..Bir haftalık zaman dilimi,,bir tarihten bir hafta ilerimi yoksa geriyemi veya 7 günlük iki tarih arasımı, veya nasıl birşey.ne yapmal istiyorsunuz.

kolay gelsin........
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

whitescorp
Üye

Arkadaşım benim istediğim bu xls belgesi çalıştırıldığında sql e bağlanıp istediğim query i çalıştırmak...

İstediğim query e gelince belge açıldığındki tarihi alıp ileri yedi gün için bir listeleme yapabilecek birşey.

burada hangi komutu kullanmalıyım bana bu sorgudaki ileri 7 gün mantığını nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olursan sevinirim...

Teşekkürler...
whitescorp
Üye

çözüm

arkadaşlar ben sorunumu çözdüm ve sizinle paylaşayım istedim işte burdan faydalanabilrsiiniz?

Örnek: Son on gün içinde yapılan siparişler:

SELECT ord_num, ord_date
FROM sales
WHERE
(ord_date >=
DATEADD(day, -10, GETDATE()))
whitescorp
Üye

İşte arkadaşlar size bu konudaki son aşama yani tam 1 haftalık zaman dilmini seçiyor ve koşullara göre listeliyor...
whitescorp
Üye

SELECT *
FROM Tablo_adi
WHERE DUEDATE BETWEEN DATEADD (day, 0 ,getdate()) AND DATEADD (day, 7, getdate());