Merhaba arkadaşlar veri tabanı yapısını yeni yeni öğreniyorum ve bir projem var bunda takıldığım yeri sizlerle paylaşmak ve yardım almak istedim.
İşte sorunum;
Excel üzerinden var olan bir veri tabanına bağlantı yaptım ve bu tablo kayıtları üzerinde tarih hanesi alanındaki bilgileri günün tarihinden itibaren bir haftalık zaman dilimi için listelemek istiyorum hangi komutu ve ne şekilde kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
SQL query ile günün tarihinden itibaren 1 hafta...
-
- Üye
Ne anlatmak istediğinizi anlamadım..Bir haftalık zaman dilimi,,bir tarihten bir hafta ilerimi yoksa geriyemi veya 7 günlük iki tarih arasımı, veya nasıl birşey.ne yapmal istiyorsunuz.
kolay gelsin........
kolay gelsin........
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
-
- Üye
Arkadaşım benim istediğim bu xls belgesi çalıştırıldığında sql e bağlanıp istediğim query i çalıştırmak...
İstediğim query e gelince belge açıldığındki tarihi alıp ileri yedi gün için bir listeleme yapabilecek birşey.
burada hangi komutu kullanmalıyım bana bu sorgudaki ileri 7 gün mantığını nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olursan sevinirim...
Teşekkürler...
İstediğim query e gelince belge açıldığındki tarihi alıp ileri yedi gün için bir listeleme yapabilecek birşey.
burada hangi komutu kullanmalıyım bana bu sorgudaki ileri 7 gün mantığını nasıl aşabileceğim konusunda yardımcı olursan sevinirim...
Teşekkürler...
-
- Üye
çözüm
arkadaşlar ben sorunumu çözdüm ve sizinle paylaşayım istedim işte burdan faydalanabilrsiiniz?
Örnek: Son on gün içinde yapılan siparişler:
SELECT ord_num, ord_date
FROM sales
WHERE
(ord_date >=
DATEADD(day, -10, GETDATE()))
Örnek: Son on gün içinde yapılan siparişler:
SELECT ord_num, ord_date
FROM sales
WHERE
(ord_date >=
DATEADD(day, -10, GETDATE()))