merhaba arkadaşlar,
delphi 7 kullanıyorum ve internette ve diğer imkanlarla bulduğum hazırlanmış companentleri yüklemeyi bilmiyorum.
bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Abdurrahman YAKAR
companent yükleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
şimdi 3 çeşit yükleme var desek doğru deriz.
1.package halinde olan dosyaları yükeleme
2..pas halindeki bileşeni yükleme
3.normal setup halinde olan yükelemeler
özet olarak......
1. package halinde dosyayı yükelemek için. ilk önce enverionment options tan .dcu dosyalarının yolunu library patha eklemen lazım.daha sonra package üzerine tıklayarakta açarsın dosyayı ve ilşk önce compiler et ve hata olup olmadığına bak daha sonra install dersen kurulumu yapar.
2.pas uzantılı dosyayı kurmak içinse.component -->insstall component menusunden.unit file name kısmına pas dosyasının yolunu belirt ok de kurıulumu yapar.
3.delphiyi kapat ve satup ı çalıştır kursun sonrada delphiyi aç bileşenleri kullan....
********* kolay gelsin.......
1.package halinde olan dosyaları yükeleme
2..pas halindeki bileşeni yükleme
3.normal setup halinde olan yükelemeler
özet olarak......
1. package halinde dosyayı yükelemek için. ilk önce enverionment options tan .dcu dosyalarının yolunu library patha eklemen lazım.daha sonra package üzerine tıklayarakta açarsın dosyayı ve ilşk önce compiler et ve hata olup olmadığına bak daha sonra install dersen kurulumu yapar.
2.pas uzantılı dosyayı kurmak içinse.component -->insstall component menusunden.unit file name kısmına pas dosyasının yolunu belirt ok de kurıulumu yapar.
3.delphiyi kapat ve satup ı çalıştır kursun sonrada delphiyi aç bileşenleri kullan....
********* kolay gelsin.......
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.