edit içinde enter tuşuna basınca beep sesi geliyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
edit içinde enter tuşuna basınca beep sesi geliyor
Arkadaşlar edit içinde enter tuşuna basınca beep sesi geliyo bunu engellemenin bir yolu varmı..
Merhaba...
- Edit'in onKeyPress olayına aşağıdaki gibi bir satır ekle...
- #13 kodu Enter'i ifade eder. Eklediğin satır bu girişi bertaraf eder...
- Edit'in onKeyPress olayına aşağıdaki gibi bir satır ekle...
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Edit1KeyPress(Sender: TObject; var Key: Char);
begin
If Key = #13 then Key := #0;
end;
son editmi.
illegal bir yolsöylicam
kasadan hoparlörün fişini çek hocam
tabi bir şakaydı.
Normalde böyle bir sorun olmaması gerek. Belkide sizin editin herhangi bir olayana yazdığınız koddan dolayıdır.
ben bu iş için küçük bir componenet kullanıyorum. yukarı aşağı sağ sol enter tuşları ile gezinmeyi sağlıyor.
Kolay gelsin
kasadan hoparlörün fişini çek hocam

tabi bir şakaydı.
Normalde böyle bir sorun olmaması gerek. Belkide sizin editin herhangi bir olayana yazdığınız koddan dolayıdır.
ben bu iş için küçük bir componenet kullanıyorum. yukarı aşağı sağ sol enter tuşları ile gezinmeyi sağlıyor.
Kolay gelsin
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
- TStringGrid'de alt satıra ENTER ile nasıl geçtiğini yaz araya enter'i yine boşaltmayı ekle..
- Biraz geç gördüm...
- Sorunu yanlış mı okudum acaba.. TEdit diyordun, TStringGrid oldu@comfort yazdı:Arkadaşlar edit içinde enter tuşuna basınca beep sesi geliyo bunu engellemenin bir yolu varmı..

- TStringGrid'de alt satıra ENTER ile nasıl geçtiğini yaz araya enter'i yine boşaltmayı ekle..

Tamam işte ben de diyorum ki, TEdit içinde Enter bastığında TSTringGrid'i alt satıra geçiren kod (TStringGrid.Row := TStringGrid.Row + 1 gibi bir kod) için enter basıldı mı kontrolü yapmıyor musun ?
- O kontrolde işini hallettikten sonra procedure'ü terketmeden bir yerlerde bu tuşu basılmamış işlemi yaptıracaksın kadar...

- O kontrolde işini hallettikten sonra procedure'ü terketmeden bir yerlerde bu tuşu basılmamış işlemi yaptıracaksın kadar...

denedim ama olmuyooo hala beep sesi geliyo. 
bu sorun benim tüm formlarımda var. Mesela girişte ilk olarak şifre ekranı geliyor. Bu formda iki edit ve bir button var. eğer şifrenizi ve kullanıcı adınızı editlere girdikten sonra enter tuşuna basarsanız button daki kodlar çalışıyor. Ama gene beep sesi geliyor....

bu sorun benim tüm formlarımda var. Mesela girişte ilk olarak şifre ekranı geliyor. Bu formda iki edit ve bir button var. eğer şifrenizi ve kullanıcı adınızı editlere girdikten sonra enter tuşuna basarsanız button daki kodlar çalışıyor. Ama gene beep sesi geliyor....
Re: son editmi.
Kolay gelsin.pro_imaj yazdı:
Kolay gelsin
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
sitede ararsanız bulursunuz üstelik bedava
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR