Client Server Socket ve Adsl Modem Hk

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
İletişim:

Client Server Socket ve Adsl Modem Hk

Mesaj gönderen metemete »

Serversocket ve clientsocket kullanıyorum
sorularım
1.client den servera bilgi gönderebiliyorum.Peki serverden clienta bilgi nasıl gönderirim client eklemeden.

2.internet üzerinde 2 pc haberlesmesi için client server socketleri kullanarak calısıyor. tabi dialap modemle yada usb adsl ile baglantın olmalı.çünkü pc nin aldığı ip ISP den almış oluyor. 2 makina birbiri ile ip den haberlesiyor

Lan adsl modem olunca calısmıyor çünkü; ip' si lan adslden alıyor 10.0.0.2 olarak yerel ağ tipinde ip alıyor.

haberleşmesini nasıl sağlarım?
yada başka compenant varmı benim sorunumu halletcek

Not:adsl modemin setup ından portu yönlendirmeden
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Network ortamında kullanılan bir ADSL üzerinden PortForward yapmadan localdeki bir makinaya erişemezsiniz bunu yapmanız kesinlikle gerekir.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
mulus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mulus »

Öncelikle kullandığın Serversocket ve clientsocket olarak hangi companent kullanıyorsun. ? Serversocket in bağlı olan clientlarına onwrite ile cevap verebildiğini biliyorum.. ama örnek istersen daha uzman arkadaşlar yardımcı olsun...

Uzak bağlantı konusunda ise ADSL modeminde ip port yönlendirme işlemlerini yapmadan uzaktan içerideki makinalara ulaşamazsın.. zaten olmasıda mantıken yanlış olur.. ama ADSL ini tek manikada kullanıyorsan veya yazdığın programı ADSL bağlı makinada kullanacaksan sabit olan (FTP,HTTP) portlardan biriyle Serversocketini kullabilirsin ama buda bazı sorunları beraberinde getirebilir... En mantıklısı kendi portunu belirleyip ADSL modeminde bu porta virtual server ayarlarını yapmak..
P206
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen P206 »

Serversocket ve clientsocket ile bunu çok rahat yapabilirsin.

Servere connect olan her bir client in bir sira değeri vardir. ilk bağlanan 0 ikinci 1, 3. de 2 olmak üzere...

serversockete ilk bağlı cliente mesaj gondermek için

Kod: Tümünü seç

ServerSocket1.Socket.Connections[0].SendText('Bağlı');
kullanabilirsin..
I love my car.
Blog Yaptık
Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen metemete »

cok makbule geçti yardımlarınız çok teşekkürler.