Delphi ProjectGroup Kullanım Bilgisi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Delphi ProjectGroup Kullanım Bilgisi

Mesaj gönderen xcom »

Merhaba arkadaşlar,

1. Benim öğrenmek istediğim, ProjectGroup altında oluşturduğımız birden fazla .exe uzantılı uygulamanın Bu ProjectGroup içinde kullanmanın getireceği ve kullanım kolaylığı olarak neler kazandıracağı.

2. Aynı zamanda dikkat etmemiz gereken noktaları nelerdir. Bu Delphi bilgisi konusunda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

3. Ayrıca bir exe içinde datamodul var ve diğer exe uzantılı dosyalardan bu datamodulü nasıl verimli olarak kullanırım ProjectGroup içerisinde.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadece iylik için yaşa ve iylik ile hayat et...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

1- Şahsen ben projectgroup'u daha düzenli çalışmak için kullanıyorum. Birden çok dll, exe, obj, vs.. dosyalarımı tek bir pencereden kontrol edebiliyorum. Ayrı ayrı birini kapat diğerini aç gibi bir şey yapmamış oluyorum. Ayrıca tek tuş ile tamamını birden build edebiliyorum. Ayrıca bir dll ve onu kullanan bir exe yapacağımda genellikle hep projectgroup içerisinde yaparım ki, debug işlemi biraz daha rahat olsun. Belki başka amaçları da vardır ama benden bu kadar.

3- Datamodul, görünmez olan, daha doğrusu TControl'den türemeyen, :D , ya da uygulamayı derlediğinizde gözükmeyen bileşenleri bir arada ve guruplu bir şekilde tutabilmek için kullanılmaktadır. Genelde veritabanı bileşenleri tutulur. Bunun dışında ek bir getirisi yoktur. Sadece bol bol bileşeni olan bir projede, karmaşayı ortadan kaldırmak içindir. Bir de, DataModüller, diğer ünitler gibi ayrı bir dcu'ya derlenirler. Böylece Datamodülde değişiklik yapmadıkça bir daha derlenmeyeceğinden derleme esnasında ek bir performans getirebilir. vesselam
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

Bende Aynı şekilde kullanmaya başladım yanlız bunu sormamdaki mahiyeti benim oluşturduğum projelerin birtanesi içerisinde datamodul var ve ben bu datamodulü diğer exe olan projelerde ortak kullanmaya çalışıyorum. ama diğer exe de Datamodul ü link ediyorum ve dataları görebilmeme rağmen ne ekleme ne table ı kapatıp açabiliyorum. ne sql ve filitrelem yöntemlerine cevap(tepki) vermemektedir. datayı dörüyorum ama kesinlikle işlem yapamaktayım. bu neden olmaktadır.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadece iylik için yaşa ve iylik ile hayat et...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam
eğer siz dataları ulaşabiliyosanız exe olan porjeniz readony olabilir